Zápasy 04. 10. 2013, Ondřej Vlk, foto: Ondřej Vlk

Junioři: Litvínov nezvládl utkání v Budějovicích, rozhodla druhá třetina

B u d ě j o v i c e - Junioři vycestovali k utkání 9. kola extraligy až na led dalekých Budějovic. Do utkání vstoupil Litvínov výborně dvakrát v první třetině vedl zásluhou Válka, ale domácí dokázali vždy odpovědět. Zápas se lámal ve druhé třetině, kde dokázaly Budějovice vstřelit dvě branky a Litvínov žádnou. Ve třetím dějství se ještě litvínovským podařilo snížit, ale v powerplay domácí trefili opuštěnou litvínovskou branku.

9. kolo, 04.10.2013, Budvar aréna
logo BANES MOTOR ČESKÉ BUDĚJOVICE
logo HC VERVA Litvínov
BANES MOTOR ČESKÉ BUDĚJOVICE HC VERVA Litvínov
5 3
  • Třetiny

    2:2, 2:0, 1:1

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Gába – škopek, Janásek, Kadlec, Břečka, Kohút, Piegl, Zet – Salák, Prokeš, Rob, Švec, Záhora, Michálek, Ciboch, Vácha, Březina, Krátoška, Bílek, Pašek, Brabec.

  • Sestava hostů

    Soukup – Šesták, Baránek, Fučík, Strejček, Cvrk, Kokeš, Šefl, Řehoř, Trübenekr, Zdeněk, Průša, Weitz, Mical, Řezníček,. Čeřovský, Šimeček, Válek.


Reportáž

Do utkání lépe vstoupili hosté. Už ve třetí minutě objel hostující Lukáš Válek branku domácích a překvapil brankáře Gábu - 1:0. Ale domácí zabrali a v 5. minutě se mohli zcela zaslouženě radovat z vyrovnávací branky. David Bílek našel před brankou úplně volného Luboše Roba , který po ledě zasunul puk do branky - 1:1. Domácí se táhli za vedením, ale po chybě v domácí obraně se Litvínov dostal do přečíslení a Lukáš Válek svým druhým gólem v utkání urval podruhé vedení na hostující stranu - 1:2. Jenže v 11. minutě domácí David Bílek vyslal krásnou střelu zápěstím a Soukup na střelu nedosáhl - 2:2. Chemici si zápas zbytečně zkomplikovali častým vyloučením. Po první části tedy svítilo na časomíře skóre 2:2.

Hosté do druhé části vstoupili se stejným stylem hry jako do části první. Znovu se nechali zbytečně vylučovat. Domácí toho zkusili využít, zasypali Soukupa hromadou střel, ale bohužel ani jedna střela neskončila v bráně. Ale ve 36. minutě při přesilové hře domácích se hosté vysvobodili vyhozením puku přes celé hřiště. Brankář Gába si povyjel z brány a využil špatného střídání hostů. Na pravém křídle stál úplně volný Luboš Rob, který ujel v přečíslení dva na jednoho, krásně přihrál Radkovi Prokešovi , který zakončil přesně mezi Soukupovy betony - 3:2. Když se hosté minutu před koncem druhé třetiny opět nechali zbytečně vyloučit, Václav Pašek ihned po vhazování z první prostřelil Soukupova, kterému puk proletěl mezi vyrážečkou a tyčí - 4:2. Domácí si tedy zaslouženě vybojovali vedení a po druhé části vedli již o dvě branky.

Domácí možná třetí třetinu trochu podcenili. Už nehráli tak důrazně, jako v předchozích částech. Litvínov se táhl za vyrovnáním a vynutil si přesilovou hru pět na tři, se kterou si ovšem Budějovičtí dokázali poradit. Bylo vidět na domácích, že svého vedení se jen tak nevzdají. Chtěli navýšit svůj náskok o více branek, ale Soukup dokázal odolávat. Ale v 54. minutě brankář Gába zazmatkoval a propustil Micalovo lehké nahození a puk mu proletěl pod lapačkou až do domácí klece - 4:3. Jihočeši měli zápas v rukou a konečnou podobu výsledku do prázdné brány zařídil čtyřbodový Luboš Rob - 5:3.

Budějovičtí si zaslouženě odnášejí tři body.

Ohlasy

logo BANES MOTOR ČESKÉ BUDĚJOVICE

BANES MOTOR ČESKÉ BUDĚJOVICE

Aleš Totter, trenér HC České Budějovice: V první třetině jsme dostali góly z ničeho po našich zbytečných chybách. Na konci první třetiny si myslím, že jsme začali mít převahu. Ve druhé třetině jsme byli i díky přesilovkám jasně lepší. Dokázali jsme využít dvě přesilové hry. Prvních deset minut ve třetí třetině jsme hráli chytrý hokej, soupeře jsme k ničemu nepustili. Ke konci jsme si zbytečně zkomplikovali život, soupeř snížil a měl další dvě šance. Power-play jsme sehráli výborně, přesně tak, jak jsme měli. Jsem rád, že jsme všechny hráče dostali do hry.

logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Radek Mrázek, trenér HC Litvínov: Jestli odehrajeme polovinu zápasu v oslabení, tak nikoho nevyhrajeme. Stojí nás to spoustu sil a nakonec i body.