Zápasy 26. 09. 2013, Lucie Lobo, foto: Ondřej Vlk

Junioři: Litvínov uspěl v Liberci, o výhře rozhodl Zdeněk

L i b e r e c - V 7. kole navštívil Litvínov led libereckých Tygrů. Černožlutí zvítězili v poměru 4:1 především díky skvělé obraně. I přes velký počet vyloučení (13) dokázal Litvínov vstřelit dvě branky v oslabení a po sobotní prohře se Spartou si připisuje tři body.

7. kolo, 26.09.2013, Svijanská aréna
logo Bílí Tygři Liberec
logo HC VERVA Litvínov
Bílí Tygři Liberec HC VERVA Litvínov
1 4
  • Třetiny

    0:1, 0:3, 1:0

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Vaněček (od 32. Stezka) – Havlín, Mrázek "C", Arlt, Turek, Beránek, Pálek – Langhammer, Hrníčko, Dlouhý, Belovič, Kalfiřt, Psota, Vlk, Boček, Mikyska, Žďárský, Havlas, Pilař, Reiniš.

  • Sestava hostů

    Soukup (Klečka) – Šesták, Baránek, Fučík, Strejček, Cvrk, Kokeš, Wiedemann, Šefl – Řehoř, Trübenekr, Zdeněk, Průša, Weitz, Stříbrný, Ujfaluši, Mical, Řezníček, Čeřovský, Sýkora, Válek "C".


Reportáž

Liberečtí se mohli před startem utkání pyšnit neprostupnou obranou, ani v jednom utkání dosavadního průběhu sezony totiž Bílí Tygři neinkasovali více než jeden gól. Ovšem Litvínov vyhrál loni pod Ještědem oba vzájemné zápasy a navrch měl i tentokrát.

Hosté si aktivitou v útočné třetině vysloužili přesilovou hru, kterou ve čtrnácté minutě dokázali využít. Prosadil se David Cvrk, jenž si na pravém kruhu svoji střelu pečlivě přichystal a trefil přesně ke vzdálenější tyči.

Tygři se naopak prosazovali hodně těžce, domácím vázla kombinace a litvínovská obrana hatila všechny útočné akce už v zárodku. V závěru úvodní části mohli hosté zvýšit své vedení, ale Řehoř trefil ze strany jen Vaněčkovu připravenou lapačku.

Zkraje druhé třetiny zase selhal v samostatném úniku Zdeněk, který naskočil ze střídačky a rovnou dostal kotouč do jízdy. Klička se mu však nevydařila podle představ. Gólman si jeho zakončení pohlídal a následně sledoval přesilovkové snažení svých spoluhráčů, z něhož vzešel rozhodující moment utkání.

V čase 24:14 vypálil ostře Beránek a Soukopovi propadl puk do brankoviště. K dorážce se ihned natlačila dvojice hráčů, zadák Fučík ale volný kotouč u vlastní svatyně zalehl a rozhodčí nařídili dle pravidel trestné střílení. Jenže Bílí Tygři velkou šanci nevyužili, zakončení Vojtěcha Havlase vytěsnil brankář hřbetem lapačky nad branku.

Zato Litvínov podruhé udeřil, pouze šestnáct vteřin po liberecké příležitosti na vyrovnání se prosadil Jakub Zdeněk. Útočník těžil z nedůrazného přístupu obránců, vybruslil si až před Vaněčka a nadvakrát došťouchl černou pryž do sítě.

Prostřední dějství se hodně kouskovalo. Rozhodčí rozdali několik trestů především na litvínovské straně, ale mizerně hrající Tygři se k zakončení příliš často nedostávali. Při vlastním oslabení naopak dvakrát inkasovali. Radim Řezníček se zleva trefil parádně, sebral odražený kotouč a střelou do horního růžku nedal Vaněčkovi šanci.

Krátce po polovině utkání se hosté prosadili znovu, další litvínovský zásah v oslabení obstaral Jan Trübenekr, jenž přebruslil liberecké zadáky a se štěstím pokořil i gólmana Vaněčka. Ten vzápětí opustil svoji svatyni, do které se na zbytek utkání postavil náhradní brankář Stezka.

Ve třetí třetině Liberec přidal, Havlas měl po Reinišově nabídce slušnou příležitost, ovšem kličku do bekhendu nedotáhl do zdárného konce. O čisté konto připravil Soukupa až Matěj Psota, který zamířil z vrcholu kruhu neomylně. Litvínov už ale žádné drama nepřipustil a na libereckém ledě oslavil zasloužené vítězství.

Ohlasy

logo Bílí Tygři Liberec

Bílí Tygři Liberec

Radek Mrázek (Litvínov): "Týmu bych chtěl poděkovat za výborně zvládnutý zápas po taktické stránce. Naše defenziva pracovala dobře, hráli jsme výborně celkově po celém hřišti. Plnili jsme to, co jsme chtěli, a doufám, že vše přeneseme do dalších zápasů."

logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Petr Haken (Bílí Tygři Liberec): "Odehráli jsme po dlouhé době hodně špatný zápas. Hráči vůbec neplnili základní věci a špatně se pohybovali. Soupeř byl důraznější, rychlejší a všude o krok dříve. Potom, co jsme si v podstatě sami vstřelili druhý gól, tak se naše hra sesypala úplně a Litvínov v pohodě kontroloval hru. Mrzí mě, že jsme nebyli schopni zvládnout takhle těžké utkání od začátku. Ale musíme se připravit na sobotu, kdy jedeme do Chomutova."

Fanshop