Zápasy 21. 09. 2013, Lucie Lobo, foto: Ondřej Vlk

Junioři: Litvínov nestačil na Spartu, prohrál 1:4

P r a h a - V 6. kole NOEN extraligy juniorů se vydali černožlutí na led Sparty, kde podlehli domácím 1:4. I přes to, že druhou třetinu byli litvínovští lepším týmem, nedokázali vstřelit branku. Jediný střelec Litvínova byl ve třetí třetině Jan Trübenekr, který snížil sparťanský náskok na 1:4. Tento stav už vydržel až do závěru utkání a Litvínov si připsal svoji druhou prohru v této sezóně.

6. kolo, 21.09.2013, ZS Sparta Praha
logo HC Sparta Praha
logo HC VERVA Litvínov
HC Sparta Praha HC VERVA Litvínov
4 1
  • Třetiny

    3:0, 1:0, 0:1

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Langer – Široký, Mikliš, Kliment, Skřivánek, Vokurka, Slavíček, Březina, Vacek, Schwamberger, Augustin, Arnošt, Brejcha, Hemr, Chlapík, Pulkrab, Budiak, Černoch, Brém, Hampl, Krudenc.

  • Sestava hostů

    Soukup – Šesták, Baránek, Fučík, Strejček, Svoboda, Cvrk, Kokeš, Šefl, Kalina, Řehoř, Trübenekr, Zdeněk, Průša, Weitz, Ujfaluši, Mical, Řezníček, Čeřovský, Válek, Štěpka.


Reportáž

Úvodní třetina patřila Spartě, která si po aktivním a efektivním výkonu vybojovala nadějné vedení 3:0. Jako první se za záda Soukupa dokázal prosadit Ondřej Hampl, který si počínal úspěšně při dorážce u levé tyče. Netrvalo dlouho a domácí navýšili vedení. Za pražský celek se prosadil i David Skřivánek. Jeho trefa byla výstavní, střela tahem z mezikruží skončil přesně v pravém horním rohu branky. Holešovičtí byli na vlně a v první třetině přidali ještě jednu branku. Do odkryté klece se trefil Filip Chlapík.

Litvínovští vstoupili do druhé třetiny s jasným odhodláním – srovnat. Hosté byli výrazně aktivnější, hokejovější a bojovnější. Když už ale přišla šance, zlikvidoval ji pozorný Langer, který chytal velmi povedený zápas. Litvínovu nepomohla ani dvojnásobná přesilová hra, ve které opět zazářil domácí muž v masce. Udeřilo tak na druhé straně. Domácí využili přesilovku, to když se zblízka střelou pod víko prosadil Jiří Černoch.

Ani za velmi nepříznivého stavu se hosté nevzdávali a do třetí třetiny vstoupili jako velká voda. Rychlým napadáním se dostali k puku, který po devíti sekundách hry skončil v brance Sparty. O přesnou střelu z voleje z mezikruží se postaral Jan Trübenekr. Litvínovští se tlačili k dalším zakončením, snížit se už ale nepodařilo. Sparťané si, stejně jako jejich soupeř, vypracovali řadu dalších šancí, z branky se už ale neradoval nikdo. Holešovičtí tak svého soupeře doma zdolali 4:1.

Fanshop