Zápasy 29. 08. 2013, Redakce

Verva oplatila Lvům porážku

Obrat góly Hübla a Martynka vedl k litvínovské výhře 2:1 nad Ústím v Mostě. Stejně jako v Chomutově se do branky postavil Pavel Francouz.

přát., 29.08.2013, Most
logo HC VERVA Litvínov
logo HC Slovan Ústečtí Lvi
HC VERVA Litvínov HC Slovan Ústečtí Lvi
2 1
  • Třetiny

    0:1, 2:0, 0:0

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Francouz - Stříteský, Zeman - Pavlík, Kousalík (1. - 40.) - Pavelka, Šlégr - Gula - Majdan, Hübl (C), Lukeš - Jurčík, Piroš, Ručinský (A) - Rapáč (1. - 23.), Černý, Pšurný - Martynek, Gerhát, Chaloupka. Připraven Franěk

  • Sestava hostů

    Petrásek – Grin, Vobořil, L. Poživil, Holomek, Brož, Vaněk, Procházka, Alinč, Tůma, Roubík, P. Přeučil, Budinský, Pořický, Boháč, Beránek, Rod, Šimíček, Hanzl, Meidl, Dostálek, Vrána


Reportáž

Verva bez zraněných Hanzla a Trávníčka nastoupila se sedmi obránci, ten osmý (Chaloupka) zaskočil na křídle čtvrté formace. Jinak byl tým kompletní včetně "Naganistů". Ústí přijelo bez brankáře Orcta (respektive s ním, ale byl v civilu v hledišti), v kleci se však zdatně předvedl jeho mladší kolega Petrásek.

Po dvou minutách hry dvakrát zahrozila Pirošova formace, v páté napřáhl ke golfáku Lukeš, o minutu později sklidil Litvínov první potlesk. Byl útočnější a aktivnější celou třetinu, přesto ji nakonec prohrál.

Teprve v 8. minutě se hosté na delší dobu usadili v útočném pásmu a hned z toho rezultovala střela do Francouzovy masky. Víc toho ale bylo k vidění na druhé straně. Majdan promáchl po kombinaci Hübla a Lukeše, Jurčík s Ručinským jeli dva na jednoho, dvakrát pálil od modré Šlégr...

Lví prapor pozvedl Alinč, ani nadvakrát ale na Francouze nevyzrál. Zvedl jej pak Poživil, který od modré rozvlnil síť, 0:1. Před ním ani po něm ještě neuspěl dvakrát Piroš a jednou Alinč. Hosté museli být s vedením do kabin spokojeni.

Ve 23. minutě odkulhal z ledu po srážce Rapáč, přibylo vyloučených a k radosti většiny fanoušků přišly také branky do té správné sítě. V oslabení a zároveň při signalizované litvínovské výhodě Hübl prostřelil Petráska a upevnil si pozici nejlepšího černožlutého střelce v přípravě, 1:1.

V polovině utkání byl sám před brankou Pšurný. Hosté zase měli po trestech Šlégra a Piroše půlminutovou přesilovku pět na tři, ale neuspěli. Vzruch přinesla poslední minuta třetiny. Černý v přesilovce po Šlégrově vyražené bombě od modré nastřelil břevno. Po vhazování tlak Vervy pokračoval a Martynek závar ukončil úspěšnou dorážkou, 2:1.

Třetí část přes oboustrannou změnu skóre nepřinesla. Pěkně kombinovala první formace žlutých nebo gólem zaváněla akce Černý - Martynek, několikrát ukázal svou nesnesitelnou lehkost bruslení Ručinský, na druhé straně se líbil podobně lehkonohý Alinč. Ani krátká power play Šindelovým svěřencům ke srovnání nepomohla. Litvínov zaznamenal v přípravě pátou výhru (5 - 1 - 5), soupeře výrazně přestřílel (44:23), i tentokrát byl trochu na štíru s koncovkou.

Do Mostu se tým vrátí znovu v úterý k duelu s domácím klubem, ve čtvrtek jej pak čeká generálka na extraligu a první duel na opraveném ZS Ivana Hlinky - s Mladou Boleslaví.

Fanshop