Zápasy 04. 02. 2014, Redakce

Třinec rozhodl v závěru, venku znovu bez bodu (doplněná fota)

Skóroval v přesilovce i v oslabení, ještě ve 45. minutě měl Litvínov v Třinci nerozhodný stav. Ale nakonec rozjetí domácí zápas ve třetí třetině čtyřmi góly rozhodli (6:2).

46. kolo, 04.02.2014, Werk aréna Třinec
logo HC Oceláři Třinec
logo HC VERVA Litvínov
HC Oceláři Třinec HC VERVA Litvínov
6 2
  • Třetiny

    1:0, 1:2, 4:0

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Hrubec – Linhart, Roth, Galvas, Foltýn, Zíb, Nosek, Krejčí – Adamský, Polanský, Martin Růžička – Polák, Bonk, Orsava – Rufer, Rákos, Květoň – Hrňa, Matuš. Připraven Hamerlík. Trenéři Marek a Kalous

  • Sestava hostů

    Francouz – Gula, Kousalík - Šlégr, Pavlík - Stříteský, Chaloupka – Jánský, Hübl, Lukeš – Martynek, Hanzl, Trávníček – Černý, Piroš, Skuhravý – Majdan, Jurčík, Gerhát. Připraveni Nechvátal a Kokeš. Trenéři Rulík a Hořava


Reportáž

V Třinci vyjel Litvínov na led už opět s Jiřím Šlégrem a do hry měl připravených sedm obránců. Jinak byli k dispozici stejní hráči jako proti Hradci.

Na konci první třetiny si mohli litvínovští fanoušci říci: škoda! Verva těsně prohrávala, ale neodehrála špatnou třetinu. Rozjetým Slezanům, kteří usilovali o osmou domácí výhru v řadě, čelila aktivní hrou. Gól padl hned na začátku, přečíslení na konci 3. minuty po Růžičkově nastřelené tyči doklepl Roth, 1:0.

Hrálo se rychle, plynule, technicky a útočně, s jediným vyloučením za první část (Černý). Do dobré palebné pozice se dostal Lukeš. Hrubec byl pozorný proti střelám ze střední vzdálenosti, stejně jako jeho protějšek Francouz. V 18. minutě předvedl hezký bodyček Gula a dal tak vzpomenout na zraněného Jiřího Zemana.

Ve druhé části už vedl litvínovský dobrý výkon k vyloučením soupeře, k vyloženým šancím a následně i ke kýženému gólu. Polanský se provinil už po 15 vteřinách hry. Lukeš pálil z úhlu do Hrubce, který chvíli na to Martynkův průnik a přihrávku vyrazil jen před sebe na hůl Hanzla, ale jeho střelu dokázal krýt.

Polákovo vyloučení už Oceláři zaplatili. Rychlé vyměňování puku v útočném pásmu a přetížení třinecké defenzívy vedlo nakonec k Hüblově ráně z kruhu do odkryté klece po ideální Černého přihrávce. Byla tak rychlá, že byl čas i puk zpracovat, rána a 1:1!

Domácí branka vyburcovala a přidali. Polanský ještě neuspěl, ale Nosek po ideální Květoňově křižné přihrávce už ano. Pálil z voleje, Francouz se stihl přemístit, ale puk do jeho sítě prošel, 2:1. Domácí fans namlsaní předchozím duelem se Spartou hnali svůj tým za další ztečí, ale disciplinovaný výkon hostů držel naději na dobrý výsledek.

Teprve ve 36. minutě musel ven druhý hráč HCVL, opět Černý. Ale právě tehdy získaly litvínovské bodové naděje reálnější obrysy! V oslabení zaútočili dva na dva Hübl s Lukešem a střela druhého je pověstná, 2:2! Pak ale k Černému přisedl naproti střídačkám i Skuhravý a domácí hráli 45 vteřin pět na tři.

Ubráněno! Hlásili hosté po třech Francouzových zákrocích. A Černý jel hned po naskočení z trestné lavice sám na branku! Dost z úhlu, navíc byl faulován (Roth) a Hrubec zachránil. Přesto měla tahle akce hosty později mrzet. Dohrávalo se 4/4, pak 4/5 a do kabin se šlo za nerozhodného a proto pro hosty příznivého stavu.

Po druhé změně stran totiž přišel očekávaný tlak Třince a zápas zlomila nešťastná teč obránce Kousalíka po nahozeném puku od modré, která skončila za Francouzovými zády. 33 vteřin na to prošla přihrávka do jízdy na volného Růžičku, hodně viditelného už při předchozím průběhu zápasu. Jeho blafák do bekhendu byl úspěšný, 4:2.

Vyloučení Chaloupky přišlo už v poslední desetiminutovce, kdy se bíločervení již jen těžko nechali vyhazovat ze sedla. Navíc po Pavlíkově vyloučení na 2+10 minut hrál Třinec podruhé pět na tři a tentokrát byl úspěšný díky Růžičkově dorážce. Francouzem vyražený puk zamířil právě na oblíbenou parketu obávaného kanonýra. Poslední slovo měl Orsava.

Potřetí v sezóně Litvínov Třinec nezdolal, jeho forma zejména doma je nyní vynikající a ukázal ji hlavně v závěru zápasu v plné síle. A výsledky ostatních zápasů? Litvínov zůstal v "desítce", jen se situace ještě více vyrovnala. Ve čtvrtek v půl šesté je v Litvínově Sparta!

Ohlasy

logo HC Oceláři Třinec

HC Oceláři Třinec

Václav Varaďa: "Docela vyrovnané utkání, které se hrálo trochu opatrněji. Šancí nebylo moc. Za vyrovnaného stavu jsme dali šťastnější gól po teči hostujícího obránce. Tím jsme zápas zlomili, Litvínov byl hodně houževnatý."

logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Miloslav Hořava: "Snažili jsme se být vyrovnaným soupeřem a dvě třetiny se nám to dařilo. I výsledek odpovídal. Doufali jsme, že kvalitní defenzivou bychom na nějaký bod mohli dosáhnout, ale třetí třetinu jsme nezvládli. Dopustili jsme se chyb, které soupeř potrestal. Domácí pak zaslouženě vyhráli."

Fanshop