Zápasy 31. 01. 2014, Redakce

V Plzni porážka, příliš mnoho vyloučených

Ani na sedmý pokus Litvínov venku nevyhrál, i když duel v Plzni rozehrál dobře. Domácí s pomocí přesilovek zápas otočili a vyhráli 4:2

44. kolo, 31.01.2014, ČEZ Aréna Plzeň
logo HC ŠKODA PLZEŇ
logo HC VERVA Litvínov
HC ŠKODA PLZEŇ HC VERVA Litvínov
4 2
  • Třetiny

    1:1, 2:1, 1:0

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Machovský – Moravčík, Slovák, Boháč, Jeřábek, Frolo, Mozík, Holý – Sýkora, Vlasák, Duda, Straka, Lev, Indrák, Schleiss, Kašpařík, Holec, Pitule, Dvořák. Připraven Mensator. Trenéři Razým a Mich. Straka

  • Sestava hostů

    Francouz – Posmyk, Gula – Pavlík, Šlégr – Stříteský, Kousalík – Jánský, Hübl, Lukeš – Martynek, Hanzl, Ručinský – Černý, Piroš, Trávníček – Jurčík, Skuhravý, Gerhát. Připraven Nechvátal. Trenéři Rulík a Hořava


Reportáž

Pouze Zeman byl na litvínovské marodce, Verva vyrukovala na Plzeň se všemi esy a také pěkně zhurta: ve 3. minutě se krátce po sobě provinili Holec a Dvořák a Litvínov tentokrát dvojnásobnou výhodu využil bleskově, za 15 vteřin: kotouč nejprve putoval po obvodu útočného pásma a hned potom našla křížná přihrávka před brankou volného Hanzla, který bez problémů zakončil, 0:1!

Domácí tím byli zaskočeni dvojnásob, přivezli si poměrně vysokou porážku z Třince a teď takový úvod. Až v 15. minutě se vylučovalo znovu (Skuhravý) a když už Litvínov oslabení přestál, těsně poté inkasoval: po ztrátě puku na obranné modré čáře při zakládání rychlého protiútoku do možného přečíslení a smolně odraženém puku došlo k přečíslení na druhé straně, a to tři na jednoho. Koncovka Kašpaříka šla do prázdné branky, 1:1.

Toho gólu byla dvojnásob škoda, zvedl do té doby nepřesné a nervózní domácí hráče. Posmyk se v 19. minutě verdiktu sudích divil, ale ven musel. Před Francouzem bylo v oslabení horko, nicméně stav už se do přestávky nezměnil.

Druhá třetina zlomila zápas na stranu Západočechů. Značný podíl na tom měla přehršle vyloučených. Ve 22. minutě Frolo nevybíravě atakoval Martynka a v téže minutě krosčekoval Pitule. Nebezpečná přesilovková rána hostí od modré v brance neskončila a pak sudí poslali tři vteřiny po sobě ven Martynka a Posmyka. Také Plzeň přesilovku pět na tři rychle využila Mozíkem od modré čáry. Posmykův trest zase v polovině zápasu z úhlu, ale po vyšachování obrany a gólmana, využil Duda.

Zlý muž domácích Frolo se vrhnul na Hanzla, dostal 2+2 minuty. Pět minut před koncem třetiny vrátil po pěkné akci Livínov zpázky do hry Jánský, z levého kruhu bombou nedal Machovskému šanci. Možnost vyrovnat se naskytla při vyloučení Dvořáka, naopak na druhé straně měl ve 39. minutě možnost Sýkora, stál po nájezdu sám před ležícím Francouzem, ale přestřelil.

Jenže pak šli hosté znovu do tří, 23 vteřin po sobě Posmyk a Kousalík. Do sirény se Verva ubránila, ale po ní Straka dvojnásobnou výhodu využil, 4:2.

Třetí část pak přinesla hlavně litvínovský tlak, hned v úvodu šanci Hübla po pěkném uvolnění, a z tlaku pramenících několik přesilovek (Indrák, Jeřábek, Frolo a Duda). Krušnohorci nesložili zbraně, dřeli, ale zámek v útočném pásmu ani ostřelování plzeňské svatyně nakonec nevedly ani ke kýženému snížení. Dvě vyloučení Hübla poté tlak otupila a Škoda už si vedení pohlídala.

Útěchou pro černožluté je udržené postavení v první "desítce" tabulky, ostatní výsledky byly vcelku příznivé. A teď doma na Hradec!

Ohlasy

logo HC ŠKODA PLZEŇ

HC ŠKODA PLZEŇ

Michal Straka: "Bylo to dost nečisté utkání plné emocí. Někteří kluci měli krvavé oči. Sporné momenty byly ve faulech na obou stranách a to mělo vliv na dění na ledě. O naší výhře rozhodly přesilovky. Bylo důležité, že jsme využili obě přesilovky pět na tři. Snažili jsme se hráče nabádat, aby neopláceli, ale je to těžké. Kvůli absencím jsme nakonec nepostavili kompletní čtyři útoky, ale nejsou to vážná zranění."

logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Radim Rulík: "Bylo to vyhrocené utkání plné vyloučení. Při hře pět na pět jsme byli vyrovnaným soupeřem, ale domácí zvládli lépe oslabení a přesilovky. Dá se říct, že jsme inkasovali čtyři branky z přesilovek, protože první gól padl krátce po návratu našeho hráče. Tam jsme si dnes zápas prohráli, protože domácí byli v těchto činnostech lepší. Jestli chceme dělat výsledky, musíme hrát disciplinovaněji. Hlavně v zápasech venku nás tresty sráží."

Fanshop