Zápasy 12. 01. 2014, Redakce

Kapitán v power play zachránil bod, nájezdy pro Vítkovice

33 vteřin před koncem zápasu při power play umocněné přesilovkou prostřelil Michal Trávníček brankáře Šindeláře a poslal zápas do prodloužení a následně nájezdů. Verva nakonec brala bod, hosté dva díky Kolouchovi.

38. kolo, 12.01.2014, ZS I. Hlinky
logo HC VERVA Litvínov
logo HC Vítkovice Ridera
HC VERVA Litvínov HC Vítkovice Ridera
1 2sn
  • Třetiny

    0:0, 0:0, 1:1 - 0:0, 0:1

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Francouz - Pavlík, Zeman – Stříteský, Šlégr – Posmyk, Kousalík – Jánský, Piroš, Ručinský - Černý, Gerhát, Lukeš – Martynek, Jurčík, Trávníček - Rapáč, Smolka, Pšurný. Připraven Nechvátal. Trenéři Rulík a Hořava

  • Sestava hostů

    Šindelář – Barinka, Hruška – Kudělka, Sloboda – Pastor, Kovář – Bail – Húževka, Burger, Strapáč – Svačina, Roman, Huna – Szturc, Hlinka, Vandas – Kucsera, Kolouch, Němec


Reportáž

Po nemoci opět s Pavlem Francouzem v brance a jinak se stejnými hráči jako v pátek na Kladně, ovšem v pozměněném složení útoků - tak nastoupila Verva proti týmu s aktuálně nejlepší formou v TELH.

Proč? Posuďte poslední výsledky: Vítkovice zdolaly první dva týmy tabulky (Spartu venku a Hradec suverénně doma) a navrch "nastřílely" osmičku" Liberci. Proto v první části nebylo pro domácí od věci, že odehráli bezbrankovou třetinu. A co víc: v úvodu mohli jít několikrát do vedení.

Už ve 2. minutě pálil z mezikruží těsně vedle Černý a zároveň byl vyloučen za posunutí klece Svačina. Ručinský z levého křídla také tyč těsně minul a ve 4. minutě v přesilovce zblízka trefil Šindeláře Stříteský a dvakrát pálil Šlégr. Gólman hostí jednou vyrážel i maskou.

Gól visel ve vzduchu, pak ukázali svou sílu hosté. Francouz byl ale pozorný a ani trest Ručinskému za seknutí do protihráčovy hole skóre nezměnil. Ve 12. minutě dal "strom" soupeři Šlégr, vzápětí si do šance sjel Kucsera. Kolouch otřásl Rapáčem, který odjel z ledu za lékařského doprovodu. Ve výhodě dvakrát pálil od modré Pavlík, ale na Šindeláře prošla jen druhá střela a navíc ho našla připraveného. V předposlední minutě ještě dorážel Trávníček, nic se neujalo.

Po změně stran se akce se zakončením střídaly v rychlém sledu na obou stranách, hrál se svižný hokej, jen bez pověstného koření. Francouz i Šindelář ukázali pohotovou lapačku. Ve druhé polovině třetiny získaly palebné pozice i střely na ještě větší nebezpečnosti. Lukeš a Gerhát po sobě měli gól na holi, první ránu v rozštěpu gólman vyrazil, druhá mohla mířit do skoro opuštěné klece, ale hosté ji stihli zblokovat.

Šlégr v polovině zápasu minul o centimetry volný kout branky, to už byli diváci ve varu. Vyloučení Černého zkrátil Húževkův trest, v poslední minutě v přesilovce hledal lépe postaveného spoluhráče Šlégr, pak žabičku Ručinského nezasáhl v ideální pozici Černý.

Boj o klíčový první gól vyvrcholil ve třetí části. Vstřelili ho nakonec hosté po rychlém protiútoku a přečíslení, Vandas volil střelu a zamířil přesně ke vzdálenější tyči. Litvínov dřel za vyrovnáním do úmoru, největší možnost měl Jánský, sám před brankářem dlouho mířil, ale neprostřelil ho. Dvě možnosti zvýšit měl i soupeř.

Vítkovicím zavařil olympionik Barinka, v 57. minutě dostal 2+2 minuty za vysokou hůl. Domácí trenéři si vzali oddechový čas. Gerhát ještě nevyrovnal, ale při power play Trávníček rozjásal tribuny.

V prodloužení byli nejprve aktivnější domácí, zároveň se sirénou však vypálil od modré Barinka a hosté se radovali. Předčasně, gól padl několik desetin vteřiny po vypršení času.

V nájezdech chyběli žlutým zranění tradiční exekutoři Hübl a Hanzl, zastoupili je Trávníček a Jánský. Neuspěli, stejně jako Lukeš. Rozhodl hned první, rychlý a výborně provedený nájezd Koloucha.

Litvínov si nedělním bodem udržel v "desítce" alespoň malý náskok a v pátek se jej bude snažit zvýšit opět doma - proti Slavii!

Ohlasy

logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Miloslav Hořava: "Viděli jsme opravdu výborné a rychlé utkání, v němž dominovali oba brankáři. Měli jsme šance, měli jsme tlak, nakonec se nám podařilo v závěru se štěstím vyrovnat. Penalty už se nám nepovedly podle našich představ, ale i za bod jsme dnes rádi."

logo HC Vítkovice Ridera

HC Vítkovice Ridera

Peter Oremus: "Odehráli jsme opravdu velmi kvalitní zápas. Přístup a výkon hráčů byl kolektivní, vynikající byl výkon našeho brankáře Filipa Šindeláře. Ale jak říkám, byla to kolektivní práce. Z výhry máme radost."