Severočeši bezpochyby patří mezi oblíbené pardubické soupeře, protože ze dvou vzájemných zápasů v letošní sezoně se Dynamo radovalo dvakrát. Nejdříve museli chemici schroupat vysokou prohru 4:7, a to i přestože vstřelili úvodní branku. Podobný průběh se konal začátkem listopadu, Balinskis svou trefou otevřel gólový účet, ale Pardubice se do zápasu vrátily a zvítězily 4:2.

Ceremoniál pro rekordmana Viktora Hübla

Před utkáním s Pardubicemi proběhne slavnostní ceremoniál, kde zástupci klubu i vedení soutěže pogratulují litvínovské ikoně k novému extraligovému rekordu.

Hledání formy

Povánoční čas Vladimíru Růžičkovi zhořkl, protože Verva padla s tápajícím Kladnem. Opět se projevily herní výpadky, kdy Litvínov nedokázal udržet vedení. Trápil se i v přesilových hrách, na chomutovském stadionu měl k dispozici pět výhod. Využil pouze jedinou a to v jejím závěru.

Vyhecovanému zápasu chyběly góly, protože poprvé se síť roztřepala až ve 29. minutě, kdy se prosadil Estephan. Kladno odčarovalo Godlovo kouzlo pár vteřin před koncem druhé třetiny, přesně pálil Jágr. Dramatická třetí část přinesla dvě branky, domácí dokonce chvíli vedli. Následně ale ukázal svůj projektil Irving. V prodloužení se hrál vlažný hokej, jehož vratkou rovnováhu narušila trefa Filipa.

„Do zápasu jsme vstoupili úplně katastrofálně,“ rozčileně vyprávěl Vladimír Růžička, šéf litvínovské střídačky. „Měli jsme hroznou první třetinu a můžeme jen našemu brankáři děkovat za to, že skončila 0:0,“ vyzdvihl výkon slovenského maskovaného muže. „Třetí třetina bylo o tom, kdo dá gól. My jsme ho dostali, ale podařilo se nám srovnat,“ pokračoval v popisu. „V prodloužení jsme udělali chybu a soupeř toho využil,“ uzavřel lakonicky hodnocení Růžička.

V Litvínově patří mezi nejobávanější střelce Aaron Irving, jenž prověřil brankáře 115 pokusy. Číslo 79 svítí u jména Andreje Kudrny. Bronzovou pozici si přivlastnil Patrik Zdráhal, mladý forvard má na svědomí 69 střel.

Přibrzděné Pardubice

Rozjetému Dynamu patří v aktuálním ročníku třetí příčka. Ambiciózní celek z východních Čech si výsadní postavení zajistil díky sedmizápasové šňůře bez prohry. Nicméně vánoční období přineslo do Pardubic opačnou formu, perníkáři totiž nejdříve prohrál s brněnskou Kometou. V posledním kole pro změnu překvapivě padli s Vítkovicemi.

Nic nenasvědčovalo tomu, že by druhý vánoční svátek měl být ve v znamení ztráty. Po sedmi minutách zvedla ruce nad hlavu Kousal, svého spoluhráče po chvíli napodobil Poulíček. Domácí fanoušci už kontrolovali, kolik Dynamu chybí na druhý Mountfield. Jenže Ridera se do zápasu vrátila díky brankám Poláka a Plášila. Střetnutí nakonec dospělo až do samostatných nájezdů, v nichž se více dařilo hostům. Loterii ovládli díky úspěšnému pokusu Marosze a z Pardubic odjeli se dvěma body.

„První třetina byla sice výsledkově dobrá, herně se mi nelíbila,“ komentoval úvod zápasu Richard Král. „Útočníci dneska podali velice průměrný výkon,“ pálil do vlastních řad. „Dva zápasy za sebou jsme ztratili vedení 2:0 a to se nám prostě nesmí stávat,“ pokračoval Král kriticky. „Budeme muset udělat nějaké změny, protože takhle se hrát nedá,“ uzavřel rozhodně.

Nejpilnějším střelcem v kádru Dynama je Matěj Blümel. Útočník nasbíral 110 pokusů. Druhé místo patří Robertu Říčkovi s 93 střelami. Trio uzavírá obránce Jan Košťálek, jehož snažení se zastavilo na osmdesátce