V týmu juniorů před novou sezónou nečekaně skončil Jindřich Kotrla, který tvořil dvojici s Martinem Tvrzníkem. „Změna byla vyvolána odchodem Jindřicha Kotrly, který se rozhodl pro práci agenta a v podstatě tím vyvolal debatu o střetu zájmu ohledně vztahů v klubu. Přátelsky jsme se dohodli, že půjde svou cestou a bude dělat angenta. Nechceme s Jindrou přerušit vztahy a jednáme s ním ohledně možnosti jeho schopností individuální přípravy jako skills kouče,“ říká předseda sportovního spolku HC Litvínov Kamil Havelka

Po konci Jindřicha Kotrly bylo potřeba doplnit trenérský tým o jedno jméno. Vedení sportovního spolku se rozhodlo pro zajímavý krok, kdy trenéry posílil bývalý extraligový hokejista. „Situaci jsme chtěli vyřešit co nejrychleji, tak jsme rozhodli oslovit Jakuba Petružálka, našeho bývalého hráče a reprezentanta. Má mnoho zkušeností ze svých zahraničních angažmá. Chceme dát Kubovi příležitost, aby u hokeje zůstal i přesto, že ukončil svou kariéru. Chceme, aby mladým předával své zkušenosti, které během své kariéry získal. Osobně jsem šťastný, že jsme se s Kubou velmi přátelsky dohodli a věřím, že naše spolupráce nebude jen jedno sezónní záležitost, a že se v tom Kuba najde. Myslím si, že má z mého pohledu hráčů co předat. Jací jiní hráči by se měli zapojit, než naši bývalý hokejisti, když bude z jejich strany zájem,“ dodává Havelka.

K juniorům se z dorostu přesunul zkušený trenér Radek Šíp a do dorostu vedení mládeže angažovalo již zmiňovaného Jakuba Petružálka, pro kterého je to v hokeji úplně nová role. „Vyvrbilo se to ze dne na den. Byl jsem s Kamilem dohodnutý, že bych se chtěl do trénování zapojit. Ze začátku to vypadalo, že nebudu u jedné kategorie naplno, ale že spíš budu pomáhat, kde bude potřeba. Například, že bude potřeba zaskočit na trénink 5., 6. třídy nebo třeba dorostu. Bydlím vlastně pět minut od zimáku a na hokej jsem nezanevřel. Jediná věc, která mi chybí je koukat na hokej, hrát už ne (směje se..). Kamil mi zavolal, že tady ta možnost je a nabídl mi šanci. Já si vzal půl dne na rozmyšlenou a dal sem si doma plusy a mínusy a vycházela mi z toho jen samá pozitiva,“ popisuje nový trenér Jakub Petružálek.

Jakub Petružálek se tak stává dalším z řady úspěšných hokejistů, který bude pomáhat s rozvojem litvínovské mládeže. „Jsem rád, že Kuba zůstal věrný Litvínovu, kde vyrost a naučil se hrát hokej. Zůstal jako jeden z mála bývalých úspěšných hokejistů, který se rozhodl upřednostnit klub před komerčními aktivitami dnešní hokejové doby a chce pomoci litvínovské mládeži, čehož si nesmírně vážím. Kubovi přeji hodně úspěchů v nové životní etapě a doufám, že jeho vybraná cesta bude správná a bude ho naplňovat,“ říká Kamil Havelka na závěr.