Dokáže Verva přerušit krátkou sérii porážek?

Černožlutí po reprezentační přestávce odehráli dva zápasy, ze kterých vytěžili pouze bod. Naposledy poprvé během aktuálního ročníku zamířili do Olomouce, tedy na led jednoho ze svých tabulkových konkurentů.

Start na chladném olomouckém zimním stadionu vyšel mnohem lépe domácím, Mora na konci druhé minuty vedla 2:0. O bleskové snížení se sice postaral obránce Irving, hosté ale ve zbytku klání pouze dotahovali. 

Hlavním problémem byla defenzivní činnost, ve které chemici dělali zbytečné chyby. Kohouti jsou naopak známí propracovanou defenzivou, tým kapitána Hübla si tak mnoho šancí nevytvořil ani v závěrečném tlaku. Nakonec z toho byla porážka 3:4. 


„Ztratili jsme dnes důležité body. Zápas jsme si prohráli v první třetině, kde jsme byli málo důrazní, pak už jsme soupeře jen naháněli. Všechny inkasované góly vyplývaly z malého důrazu,“ řekl novinářům po zápase litvínovský trenér Vladimír Országh. 

Jeho výběr musí nepodařené střetnutí s Olomoucí rychle hodit za hlavu, po dni volna zabojuje o další body proti Hradci Králové. Verva v této sezoně Východočechy ještě neporazila, podaří se jí to nyní?

Nejlepším střelcem Litvínova je stejně jako loni Richard Jarůšek (17 branek), mezi obránci se gólově daří Janu Ščotkovi a Aaronu Irvingovi. Středeční duel proti Moře dochytal mladík Šimon Zajíček.

Mountfield touží po postupu do čtvrtfinále

Mužstvu z východočeské metropole se v poslední době daří, z uplynulých sedmi utkání vytěžilo pět výher. Pro Hradec je nyní každý bod důležitý, v následujících týdnech totiž bude soupeřit o přímý postup do vyřazovacích bojů. 

Na čtvrtou příčku si ale dělají zálusk také Liberec a Plzeň. O to víc Mountfield může mrzet středeční prohrané derby s Pardubicemi. Hosté přitom zápas na ledě Dynama rozehráli dobře a po šesti minutách vedli o dva góly, jenže domácí se zvládli dotáhnout. 

Těsný náskok si poté odnesli do závěrečné části, pardubičtí hráči však skóre otočili. O jejich vítězství rozhodl v předposlední minutě při hře v početní výhodě kanadský střelec Anthony Camara. 


„Utkání se mi hodnotí velice těžko, myslím, že jsme si dnes nějaké body zasloužili. Bohužel rozhodly speciální týmy – přesilovky a oslabení. V nich Pardubice vyhrály 2:1. Klíčová byla naše nedisciplinovanost, nemůžeme si dovolit udělat faul takhle před koncem,“ mrzelo hradeckého asistenta trenéra Davida Kočího. 

Podle Jakuba Sklenáře sehrálo klíčovou roli využívání šancí. „Měli jsme jich hodně, ale bohužel jsme je neproměnili a ke konci nás to stálo zápas. Bylo to vyrovnané, možná jsme měli šancí i malinko víc. Musíme být produktivnější a nenechat si to takhle utéct,“ zmínil útočník Mountfieldu.

Lídrem hradecké produktivity je v tuto chvíli kapitán Radek Smoleňák (17+3), mezi obránci vyniká Jeremie Blain (7+11). V brankovišti zastává pozici jedničky Marek Mazanec.

Sestavy z posledního utkání

HC VERVA Litvínov: Godla (9. Zajíček) – Cibulskis, Balinskis, Kudla, Demel, Ščotka, Irving – F. Lukeš, V. Hübl (C), Pospíšil – Látal, Gerhát, Žejdl – Jarůšek, M. Hanzl (A), P. Zdráhal – L. Stehlík, Helt, M. Havelka – Zygmunt

Mountfield HK: Mazanec (Š. Lukeš) – Graňák, Blain, F. Pavlík (A), Šalda, Gaspar, Čáp, Váchal – Perret, Koukal, Jergl – J. Sklenář, V. Růžička, M. Zachar – Lev, Cingel, Smoleňák – R. Pilař (C), Kevin Klíma, Poppel