Litvínov doufal v přerušení nelichotivé série bez výhry. Úvodní minuty proti Liberci přinesly kupu vyloučení na obou stranách. Nakonec ale udeřila Verva, v 16. minutě pálil Hrbas, poté se prosadil nestárnoucí Hübl. Tygři našli na Godlu recept ve druhé třetině, kdy se radoval Ordoš. Odpovědí mu byla krásná akce Josefa Jíchy. Domácí sice vstřelili kontaktní branku, litvínovský brankář už více pokusů za svá záda nepustil.

Cenné body?

Konečně, naposledy jsme vlastně vyhráli v domácím zápase s Libercem. Potřebovali jsme získat tři body a dnes jsme si je vybojovali.

V první třetině měla Verva několik šancí…

Po delší době nám vyšly přesilové hry, kdy jsme vstřelili dvě branky. Ty nám velice pomohly. Druhá část už byla horší, Liberec měl hodně šancí a my jsme zbytečně propadávali. Závěrečná třetina už byl boj.

Prvním střelcem zápasu jste byl vy, jak byste popsal svou trefu?

Uklidnili jsme se na puku a zbytečně ho neodhazovali. Udělali jsme změnu, protože v minulých zápasech jsme si v přesilovkách zbytečně moc nahrávali a neměli jsme žádné střely. Před střelou se uvolnil prostor a já ho využil.

V koncovce jste byli mnohem lepší než domácí, je to odraz tréninku?

Měli jsme několik šancí a hlavně jsme chtěli naši hru zjednodušit. Během posledních zápasů se nám nedařilo, takže jsme chtěli mnohem více střílet a tlačit se do brány. Naštěstí nám to dneska vyšlo.

V poslední třetině Verva přežila přesilovku 5 na 3, byl to klíčový moment?

Určitě, ale zvládli jsme i další oslabení, to nás nakopávalo celý zápas. Na druhou stranu jich bylo moc a musíme si na to dávat pozor. Kdyby měl Liberec štěstí, mohl by zápas klidně otočit.