Verva nezačala nedělní střetnutí vůbec špatně a po gólů Irvinga šla v 6. minutě do vedení. Další zářez přidal uprostřed druhé třetiny Lukeš. Ridera se nechtěla vzdát bez boje a během dvou minut srovnala krok. Vidinu tří bodů Litvínov udržel díky Svobodovi, který dovezl kotouč prakticky až do brány. Hosté pokračovali v odboji. Za jejich snažení byli pár minut před koncem utkání odměněni brankou. O další dělbě bodů musela rozhodnout penaltová loterie, v níž měly více štěstí Vítkovice.

Co říkáte na vývoj dnešního zápasu?

Půlku utkání jsme byli rozhodně lepší. Měli jsme pětiminutovou přesilovku, vedli jsme 2:0 a nakonec prohrajeme 4:3 po samostatných nájezdech. Kdybychom dali 3-4 góly, asi bychom to ubránili. Bohužel se musíme poučit a v příštím zápase naplno bodovat.

Jak moc mrzí ztráta proti Vítkovicím, kterým se v Litvínově dlouhodobě nedaří?

Je jedno, jestli to jsou Vítkovice nebo Sparta. Zápas jsme měli ve svých rukách, tohle prostě musíme zvládat. Musíme prostě hrát lépe.

Jak hodnotíte svou branku?

Dvě střídání předtím jsme měl podobnou šanci, dokonce ve stejných místech. Na lavičce jsem si říkal, že jsem se měl před brankáře více natlačit. Najednou se mi naskytla podobná příležitost. Střílet jsem nechtěl, protože mě bolí zápěstí, a tak jsem zvolil takové zakončení. Jsem rád, že to takhle vyšlo. Bylo by to lepší, kdybychom vyhráli.

Vaše číslo na dresu je 97, zahrál jste si trochu na McDavida…

Mám ho od doby, kdy jsem začal hrát v Ústí nad Labem. Tam mi ho přidělili a mně se s ním dařilo, tak jsem si ho nechal. Connor McDavid je trochu někde jinde, ale snad se mu to alespoň vzdáleně podobalo.

Celý rozhovor s Přemyslem Svobodou: