Chemici vstoupili do zápasu opatrně a zpočátku byli více vidět domácí. Do osudu ale promluvila disciplína, kterou svěřenci Vladimíra Országha umí – přesilové hry. V 8. minutě překvapil Kacetla Lukeš, opaření Ocelaři přestali hrát a Verva se prosadila znovu. Do druhé dvacetiminutovky nastoupil Třinec mnohem lépe.

Kontaktní branka ale dlouho nepřicházela, nakonec se zčistajasna radoval Marcinko. Černožlutí ale nechtěli o náskok přijít, a tak dvě minuty před koncem třetiny umně tečoval Kudrna. Moravané odpověděli rychle zásluhou aktivního Daňa. Zápas nakonec poslal do prodloužení Marcinko. V nastaveném čase Verva opět faulovala a v početní výhodě Třinec potvrdil roli favorita.

„Škoda,“ povzdechl si po zápase František Lukeš. „Vedli jsme 3:1, ale dostali jsme gól devět vteřin před koncem druhé třetiny,“ hledal okamžik, který nastartoval třinecký motor. „Pak už jsme měli hodně faulů, já dokonce fauloval v prodloužení,“ dodal sebekriticky. „Asi jsem to měl odcouvat,“ ohlédl se Lukeš za situací v prodloužení.

„Vyloučení nás stálo zápas,“ komentoval Lukeš, jedno z litvínovských dvojčat. Podobná situace nastala i v utkání s Libercem, kdy Verva ztratila body v závěru. I tenkrát tomu byla na vině zbytečná vyloučení.

Litvínovští poprvé v sezoně prohráli, ale z Třince odjíždí s jedním bodem. „Mohli jsme urvat více bodů, ale kdybychom si před zápasem řekli, že jedeme do Třince pro bod, bereme to,“ popsal své pocity. „Kdyby začala třetí třetina za stavu 3:1, byli bychom klidnější,“ nadhodil hypotézu František Lukeš.

Svůj první gól v černožlutém dresu si připsal Andrej Kudrna, útočník, který Litvínov posílil během letní přestávky. „Z Třince se vozí body těžce, všichni to dobře víme,“ vypověděl hráč, jenž ještě v minulém ročníku válel za Spartu. „Rozhodla naše vyloučení, měli jsme jich moc,“ souzněl s Lukešem. „Třinec má hlavně velice dobrou přesilovku,“ uzavřel rozhovor.