Viktore, nejprve k zápasu. Považujete váš výkon za naprosto komplexní a naplnil vaše představy o tom, jak k utkání budete přistupovat?

Chtěli jsme navázat na domácí vítězství, což se nám podařilo. Začátek byl z obou stran trochu opatrnější, ale nám se podařilo vstřelit góly a ve zbytku zápasu jsme si skóre hlídali, dokonce jsme odskočili a povedlo se nám dát pět branek na venkovní půdě.

Byla klíčem k výhře vaše disciplína? Měli jste pouze jedno vyloučení…

Věděli jsme, že Kometa má velmi dobré přesilové hry, jejich první lajna je hraje výborně a střílí z nich góly. Proto jsme rádi, že se nám vyloučení podařila eliminovat. A přesně z té jedné přesilovky jsme také inkasovali, naštěstí jsme měli větší gólový náskok a výsledek jsme si pohlídali.

Výkon Komety nebyl ideální, podařilo se vám ji dostat tam, kam jste potřebovali, abyste v Brně urvali bodový zisk?

Je pravda, že si soupeř žádný velký tlak v utkání nevytvořil. Zejména ve chvíli, kdy jsme odskočili na rozdíl dvou branek. Důležité bylo, že jsme Kometě nedali možnost skórovat v přesilových hrách, protože ty ji dostávají zpět do zápasů. Bylo to velké plus. Když měl soupeř nějakou šanci, tak se nám dařilo bránit a po celou dobu jsme hráli aktivně, čímž jsme odskočili na další góly.

Stávalo se vám, že jste dobře rozehrané utkání ztratili v závěru. Působilo to na vaší psychiku?

Přesně tak. Pro nás je důležité, že poslední dva zápasy se nám podařilo sehrát dobře takticky. V předešlých duelech jsme se vždy za něčím hnali, nevěděli jsme, kam skočit dřív. To ale nyní neděláme, počkali jsme si a hráli takticky. V tomto duchu budeme chtít pokračovat i nadále a já doufám, že ještě nějaké body posbíráme.

Tři body vám zajistila trojice Kudrna, Gerhát a Sukel, kteří vstřelili tři góly. Inspirovali se na olympiádě?

Asi ano (smích). V utkání se to rozjelo. Kluci, co delší dobu neskórovali, tak konečně dali gól. Tím je mančaft silnější, jelikož poslední dobou to stálo na první lajně. Zejména tedy na Patriku Zdráhalovi s Giorgio Estephanem. Jsem rád, že se připojili kluci i z dalších formací.

Nemrzí vás, že nastupujete až ve čtvrté lajně?

Každý chce vždy hrát hodně. Nyní je to ale takto dané. Nemůžu tu za zásluhy hrát dvacet minut za zápas, jsem hráč jako každý jiný. Musím se s tím smířit a nechat na ledě všechno. Pořád se snažím pomoct týmu.

Jak si ceníte vašeho individuálního úspěchu, kdy jste zaznamenal 900. kanadský bod v české nejvyšší soutěži?

Říkám to vždy, když se mi něco takového povedlo. Užíval bych si to mnohem víc, kdybychom v tabulce byli někde jinde. Nyní jsem zejména rád za tři body ze zápasu. Jsou to hezká čísla, ale teď mě zajímá, jak zvládneme uhrát konec sezony, protože nejsem v dobré pozici. Na to se soustředím nejvíc. Po sezoně tyto úspěchy možná ocením víc než teď. Na prvním místě jsou ale výsledku týmu a Litvínova, abychom se ještě posunuli výš. Doufám, že zvládneme konec sezony. Do teď to nebylo úplně ono. Zajímá mě, jak dopadne sezona než moje individuální statistiky.

Na Petra Lešku či Richarda Krále vás už moc bodů nezbývá…

Neženou mě tato čísla, ale postavení v tabulce. Potřebujeme být o něco výš, to je nejdůležitější.

Díváte se v tabulce spíše pod sebe nebo nad sebe?

Naše situace nám nedovoluje dívat se pouze nahoru nebo dolů, hlídáme se tedy oba směry.

Pohání vás strach ze 13. případně 14. místa?

Strach z dolních pater, ale na druhou stranu si pořád chceme zahrát play-off. Pořád jsme na dostřel. Samozřejmě se díváme i pod sebe, ale play-off je naší vidinou. Už nemáme kam uhnout, musíme se dotáhnout nahoru.

Podařilo se vám bodovat ve třetím utkání v řadě. Co vás nakoplo k lepším výsledkům?

Pozměnili jsme systém. Inkasovali jsme zbytečné góly a ve vlastním pásmu jsme měli nepořádek. Do tréninků jsme tedy zařadili jiné věci, což se podle mého promítlo také do zápasů.