Vzájemné zápasy v této sezóně hovoří mírně pro tým ze Severu Čech. V jedenáctém kole Litvínov dokázal zvítězit 3:0 na venkovním kluzišti. Velkou zásluhu na tomto vítězství měl určitě brankář Denis Godla. Ten si připsal šestadvacet úspěšných zákroků a dokonce i asistenci. Další zápas se v listopadu minulého roku konal na ledě Litvínova. Utkání nebylo tak jednoznačné, jako to první a Litvínov zvítězil 3:2. Poslední vzájemné utkání na ledě Vervy se povedlo více hostům. Ti sice prohrávali už 1:3, ale díky třem brankám dokázali utkání otočit a odvezli si tři body.

Forma Vervy je na vzestupu

Nejdříve to začalo vydřenou výhrou na domácím ledě proti Mladé Boleslavi. Chemici sice po první třetině prohrávali, ale poté přebrali otěže utkání a zvítězili po parádním výkonu 3:1. V posledním utkání na ledě Komety Brno to byl už koncert. Litvínov zvítězil v poměru 5:1, když hlavně zářili slovenští útočníci. Branku si připsal Kudrna, Gerhát a taky Sukel. Zápas byl speciální pro Viktora Hübla, který si připsal asistenci a byl to jeho 900. bod v nejvyšší soutěži. Litvínov ztrácí na příčky play off jeden bod. Náskok na čtrnácté Kladno narostl na osm bodů.

„Od první třetiny jsme hráli parádně," pochválil své svěřence Vladimír Růžička. „Od druhé třetiny jsme měli převahu, gólově jsme to protrhli na konci této části zápasu. To nás uklidnilo," pokračoval v rozhovoru litvínovský trenér. „Chtěl bych poděkovat hráčům, jak k tomu dnes přistoupili," ukončil rozhovor zkušený trenér.

„Chtěli jsme navázat na domácí vítězství, což se nám podařilo," řekl po výhře spokojený Viktor Hübl. „Začátek byl z obou stran trochu opatrnější, ale nám se podařilo vstřelit góly a ve zbytku zápasu jsme si skóre hlídali, dokonce jsme odskočili a povedlo se nám dát pět branek na venkovní půdě," zhodnotil utkání litvínovský kapitán.

Bodování v litvínovském týmu vládne i nadále Giorgio Estephan, který si připsal dvaačtyřicet bodů za sedmnáct branek a pětadvacet asistencí. Zároveň je nejlepším nahrávačem týmu. Patrik Zdráhal je s osmnácti branky nejlepším střelcem.

Parádní forma Českých Budějovic.

Tým z Jihu Čech si ještě donedávna držel parádní šnůru sedmi výher v řadě. Ta skončila až na ledě Mladé Boleslavi, které podlehli 1:4. České Budějovice na svém ledě neprohráli už osm zápasů, tudíž půjde opravdu o těžký zápas. Motor se v minulém kole utkal na ledě Sparty. Tam ale nedokázal vstřelit ani jednu branku a prohrál 2:0. Budějovice se nachází na pátém místě. Na čtvrtou Plzeň ztrácí čtyři body. Na záda jim zase dýchá Sparta, Liberec a také Vítkovice.

„Hrál se hokej ve výborné atmosféře, z naší strany tomu chyběly pouze góly. Kluci bojovali, snažili se, z tohoto pohledu jim nemám co vytknout," zhodnotil utkání se Spartou českobudějovický trenér Jaroslav Modrý.

„Chyběl nám gól. Měli jsme smůlu, vytvořili jsme si šance, bohužel se nám nepodařilo dát kontaktní gól. Kdybychom ho dali, utkání by se vyvíjelo jinak," řekl zklamaně českobudějovický útočník Roman Vráblík.

Nejproduktivnějším hráčem Motoru je útočník Lukáš Pech. Ten si připsal třiapadesát kanadských bodů za jednadvacet branek a dvaatřicet asistencí. Také je nejlepším střelcem i nahrávačem svého týmu.