HC Verva Litvínov

Litvínovští hokejisté se momentálně nenachází v záviděníhodné pozicí, když jsou na úplném chvostu extraligové tabulky. Verva si ze třinácti utkání připsala devět bodů a posledních šest utkání nedokázala zvítězit. Chemici si v nich připsali pouze jeden bod, a to za domácí prohru s Pardubicemi po prodloužení. V posledním utkání se Litvínov střetl s Olomoucí na jejich ledě. Verva sice po první třetině vedla 1:0 zásluhou Zileho, ale ve druhé třetině obdržela čtyři branky. V poslední periodě vykřesal naději pro litvínovské Patrik Zdráhal, který dvěma branky snížil na rozdíl jedné branky, ale Mora dokázala trefit odkrytou branku a zvítězila 5:3.
Nejproduktivnějším hráčem Vervy je Giorgio Estephan s deseti kanadskými body za jednu branku a devět asistencí.

HC Ridera Vítkovice

To Vítkovice řeší úplně jiné starosti a nyní okupují druhé místo tabulky se ztrátou jednoho bodu na první Pardubice. Vítkovičtí získali pětadvacet bodů a jsou zaslouženě favoritem tohoto střetnutí. Domácí hostili v posledním utkání Liberec a prohrávali v něm 0:1. Jenže poté Vítkovice vstřelili pět branek v rozmezí deseti minut a dokráčeli si nakonec pro vítězství 6:3. V utkání se blýskl dvěmi branky Roberts Bukarts, který je s devíti branky nejlepším střelcem domácích. Celé bodování vede Američan Peter Krieger. Ten si připsal čtrnáct kanadských bodů za sedm branek a stejný počet asistencí.

Poslední vzájemné utkání
Poslední střetnutí bylo v září tohoto roku a jednalo se první kolo tohoto ročníku. Vítkovice si zásluhou dvou branek Petera Muellera dokráčeli pro vítězství 3:2.