Třicetiletý forvard se výrazně prosadil už v juniorské OHL. Ve 260 utkáních vstřelil 110 gólů a přidal 159 asistencí. Jeho výkony zaujaly i skauty Nashville Predators, kteří si ho na draftu v roce 2009 vybrali ve 3. kole jako 72. hráče celkově. Ve farmářské AHL odehrál 320 utkání s bilancí 154 bodů. Do NHL se ale prosadil až po výměně do Washingtonu Capitals. V dresu Caps nastoupil do 114 zápasů.

V sezóně 2018/2019 poprvé opustil zámořské soutěže, když zamířil do KHL do čínského Kunlun Red Star a v 51 zápasech zaznamenal 15 bodů. Rodák ze St. Clements se v dalším roce přesunul do Švédské SHL. „Vzhledem ke zraněním jsme potřebovali přivést jednoho útočníka. Michael má za sebou zajímavá angažmá v NHL, KHL nebo ve Švédsku. Je to hráč, který se nebojí osobních soubojů. Měl by přinést energii a zarputilost, věříme, že spolupráce bude prospěšná pro obě strany,“ říká hlavní trenér Vervy Vladimír Országh.

Naposledy působil v rakouské ICEHL, kde nastupoval za tým Grazu. V letošní sezóně poprvé okusí českou extraligu a stane se jedenáctým Kanaďanem v historii Litvínova. „ Jsem nadšený, že přicházím do klubu, kde jsou jedni z nejhlasitějších fanoušků v Česku. Těším se na to, až poznám kluky v kabině, a budu pracovat pro tým, abychom se dostali na vítěznou vlnu,“ říká nová akvizice Michael Latta.

Statistiky Michaela Latty: