Tento hokejový týden nezačal pro Vervu nejlépe. Nejprve v neděli nestačili chemici na Kladno a v reparátu s Dynamem neuspěli. Byť úvodní dvacetiminutovka dopadla pro litvínovské hokejisty lépe a do kabin si odnesli jednobrankové vedení, ve druhé třetině přišel pro domácí hráče i fanoušky naprosto horor. Pardubičtí byli od 22. minuty do 36. minuty gólově nezastavitelní. Po třetím inkasovaném gólu vyzkoušel trenérský štáb vyměnit brankáře a Godlu vystřídal mladý Šimon Zajíček, který ihned po svém příchodu kapituloval. Celkově se hostům podařilo vstřelit 6 gólů ve druhém dějství.

V závěrečné třetině se chemikům vlila čerstvá krev do žil, což prokázal Richard Jarůšek. Dynamo ještě zvýšilo náskok o jednu branku, ale poté se se o slovo ještě dvakrát přihlásili domácí. Ve 28. minutě se střelecky prosadil Pawel Zygmunt a 5 vteřin před závěrečnou sirénou upravil skóre na konečných 4:7 Patrik Demel.

„Pro mě je to nevysvětlitelné, obrovské zklamání, protože už proti Kladnu nám hodně věcí chybělo. První třetinou jsme se toho dnes zbavili, ale druhá byla z naší strany katastrofální, ztráceli jsme puky ve středním pásmu, soupeř nás trestal a čím déle jsme hráli, tím to bylo horší a horší. Jsem rád, že jsme ve třetí třetině alespoň trochu zdvihli hlavu, ale to už jen kontrolovalo situaci,” zhodnotil utkání Vladimír Országh.

Sparta má šňůru šesti zápasů na domácí půdě, z toho mají už tři utkání za sebou. Dvakrát dokázala Sparta uspět, nejprve porazila Plzeň v prodloužení a v úterý překonali sparťanští hráči také Mladou Boleslav 3:1, dvěma góly se blýskl Miroslav Forman.

Sparťané si v první třetině vytvořili dvoubrankový náskok, na který Bruslaři neodpověděli. Na další gól si diváci v O2 Aréně museli počkat až do závěrečné dvacetiminutovky, kdy se nejprve prosadil domácí, nakonec lovil projektil ve své síti také Salák po přesné střele Jana Dufka.

„Nechtěli jsme soupeře podcenit, o jeho kvalitách moc dobře víme. V první třetině jsme začali výborně, odskočili jsme do vedení 2:0 a utkání jsme dotáhli do vítězného konce. Malou kaňkou je inkasovaný gól v závěru utkání. Jinak z naší strany super výkon, jsme moc rádi za vítězství,” zhodnotil klání mladý bek Ondřej Mikliš.