Pozvánku na blížící se Karjala Cup dostal útočník Patrik Zdráhal, který se v posledních extraligových zápasech začal stále více bodově prosazovat. Sedmadvacetiletý útočník v letošní sezoně posbíral v 19 zápasech 15 kanadských bodů, postaral se o 7 gólů a 8 asistencí. V loňské sezóně odehrál za národní tým 9 zápasů s bilancí 3 branek a 3 asistencí. Celkově nastoupil už do 22 reprezentačních zápasů.

Česká nominace na Karjala Cup 2022

Brankáři: Marek Langhamer (Ilves Tampere, FIN), Aleš Stezka (Vítkovice), Roman Will (Pardubice)

Obránci: Tomáš Dvořák (Pardubice), Martin Jandus (Sparta Praha), Jan Košťálek (Pardubice),Tomáš Kundrátek (Kometa Brno), Dominik Mašín (Ilves Tampere, FIN), Vojtěch Mozík (Rögle, SWE), David Němeček (Sparta Praha), David Sklenička (Brynäs, SWE), Jan Ščotka (Kometa Brno), Libor Zábranský (Jukurit, FIN)

ÚtočníciOndřej Beránek, Jiří Černoch (oba Karlovy Vary), Roman Červenka (Rapperswil, SWI), Luboš Horký (Kometa Brno), Filip Chlapík (Ambri-Piotta, SWI), Petr Kodýtek (Plzeň), Pavel Kousal (Mladá Boleslav), Radan Lenc (HV71, SWE), Adam Musil (Pardubice), Jiří Smejkal (Oskarshamn, SWE), Michael Špaček (Ambri-Piotta, SWI), David Vitouch (Sparta Praha), Marek Zachar (Hradec Králové), Patrik Zdráhal (Litvínov), Hynek Zohorna (Oskarshamn, SWE).

Program Karjala Cupu

Čtvrtek 10. listopadu:

17:30 Švýcarsko – Finsko

18:30 Česko – Švédsko

Sobota 12. listopadu:

11:30 Švédsko – Švýcarsko

15:30 Finsko – Česko 

Neděle 13. listopadu

11:30 Česko – Švýcarsko 

15:30 Finsko – Švédsko

Matúš Sukel a Denis Godla na Německém poháru

Kvůli zranění Mateje Tomka se trenérský štáb slovenské reprezentace rozhodl povolat do služby Denise Godlu, který se k národnímu týmu vrací po roce a půl. Slovenský brankář letos v extralize odchytal zatím devět zápasů a v posledních utkáních postupně vylepšuje své statistiky. 

Matúš Sukeľ získal v Litvínově důvěru kabiny a trenérů a stal se novým kapitánem chemiků. Od začátku sezony má Sukeľ 11 kanadských bodů za 4 góly a 7 asistencí. Za slovenskou reprezentaci odehrál 20 utkání, ve kterých dosud nasbíral 7 bodů.

Nominace Německého poháru

Brankáři: Denis Godla (Litvínov), Samuel Hlavaj (Slovan Bratislava), Dominik Riečický (Košice)

Obránci: Michal Beňo, Patrik Majer (oba Slovan Bratislava), Martin Bučko (Pardubice), Mário Grman, Patrik Koch (oba Vítkovice), Samuel Hain, Dávid Mudrák (oba Zvolen), Mislav Rosandič (Liberec)

Útočníci: Viliam Čacho (Trenčín), Martin Faško-Rudáš (Liberec), Daniin Fomynich, Jakub Minárik (oba Slovan Bratislava), Marek Hecl, Maroš Jedlička, Patrik Marcinek (všichni Zvolen), Mário Lunter (Mladá Boleslav), Oliver Okuliar (Hradec Králové), Adam Sýkora (Nitra), Matúš Sukel (Litvínov), Alex Tamáši (Banská Bystrica)

Program Německého poháru

Čtvrtek 10. listopadu

16:15 Rakousko - Slovensko

19:45 Německo - Dánsko

Sobota 12. listopadu

14:00 Slovensko - Dánsko

17:30 Německo - Rakousko

Neděle 13. listopadu

11:00 Dánsko - Rakousko

14:30 Německo - Slovensko

Zygmunt na Baltic Challenge Cupu

Čtvrtým chemikem povolaným do reprezentace své země je útočník Pawel Zygmunt, který se s polským národním týmem utká v rámci Baltic Challenge Cupu s Litvou, Lotyšskem a Estonskem. V loňské sezoně nasbíral na stejném turnaji 7 kanadských bodů. 

Program Baltic Challenge Cupu

Čtvrtek 10. listopadu

15:30 Estonsko - Lotyšsko

19:00 Litva - Polsko

Pátek 11. listopadu

15:30 Lotyšsko - Polsko

19:00 Litva - Estonsko 

Sobota 12. listopadu

12:30 Polsko - Estonsko

16:00 Litva Lotyšsko

Všem hráčům přejeme hodně štěstí v reprezentačních výběrech!