Patriku, jak bys zhodnotil utkání se Spartou, do kterého jsi nastoupil do delším zranění? Cítil ses už dobře a jak probíhala rekonvalescence?

Myslím si, že náš výkon ve dvou třetinách byl hodně dobrý. Bohužel jsme ke konci třetiny inkasovali smolný gól a následovalo to, co se nám stává celou sezonu. Po inkasované brance jsme přestali hrát a vypadli jsme z role, což nás opět stálo zápas. Podle mě jsme jinak byli lepším týmem, ale bohužel jsme odjeli bez bodů. V utkání jsem se cítil docela dobře. Až na první třetinu, kde jsem ještě hledal dech, potom to už bylo lepší. Rekonvalescence probíhala v Ostravě, kde jsem chodil k fyzioterapeutovi a doktorovi.  Bylo super, že se týmoví doktoři domluvili s panem doktorem Demelem z Ostravy a společně s fyzioterepeutem se o mě postarali. Chtěl bych jim moc poděkovat za to, jak se o mě starali a v co nejkratším horizontu jsem se mohl připojit k týmu. Jeden čas to vypadalo, že pro mě skončila sezona. Naštěstí problém nebyl až tak vážný. 

Byla znát i na ostatních hráčích Litvínova nucená pauza způsobená koronavirem? Zdálo se, že začátek utkání byl velmi opatrný.

Na každém hráči se samozřejmě projeví, když vypadne ze zápasového tempa. Myslím si, že ten problém pro nás nebyl tak velký a podařilo se nám odehrát velmi slušný zápas. O to horší je, že odjíždíme bez bodů, protože jsme si na Spartě zasloužili bodovat.

Kdy se utkání zlomilo na stranu Sparty?

Soupeři pomohl vyrovnávací gól, kdy jsem do toho zbytečně sáhl a spadlo to do branky. Bohužel to byla smolná branka, která je mohla nastartovat. Náš největší problém je ale v tom, že po obdržené brance přestaneme hrát naší hru.

Co se stalo ve třetí třetině, kdy jste inkasovali dvě branky v rychlém sledu?

Do závěrečné třetiny jsme nastoupili vlažně a Sparta se dostala na koně. Potom jsme se už nedokázali vrátit zpátky.

V pátek vás čeká utkání se Zlínem, který zachrání už pouze zázrak. Budete tedy zřejmě favoritem na vítěze, navíc před domácím publikem. Co od utkání s posledním týmem tabulky očekávat?

Sice je Zlín poslední, ale to neznamená, že nás čeká jednoduchý zápas, naopak umí být nepříjemným soupeřem. Nezbývá nám nic jiného než vyhrát za tři body. Potřebujeme se dostat tabulkou výš. Sezona se krátí a je třeba udělat šňůru vítězných zápasů.