Z kabiny Litvínova

V pátek Verva hostila Mladou Boleslav, která si v už v první třetině udělala čtyřgólový náskok, který museli Litvínovští ve zbytku duelu dohánět. Utkání rozhodly využité přesilové hry bruslařů a zbytečná vyloučení na straně chemiků. Ve druhé třetině se severočechům nakonec podařilo překonat mladoboleslavského brankáře zásluhou Nicolase Hlavy. V záverečné dvacetiminutovce se Litvínov pokusil o drama, když v 51. minutě snížil Patrik Zdráhal a na konečný 3:4 snížil Šimon Stránský

Úvody nejsou silnou stránkou chemiků, v první třetině inkasovala družina Vladimíra Růžičky už deset gólů z celkových 33 inkasovaných branek v deseti zápasech. Verva společně s Českými Budějovicemi dostala od svých soupeřů nejvíc gólů. 

Po deseti odehraných kolech je tak nadále Litvínov na posledním místě s 8 body. Do pátečního utkání nenastoupil forward Giorgio Estephan, který potýká se zraněním v dolní části těla. V černožlutém dresu minimálně měsíc nenastoupí obránce Daniel Kolář, který bude po dobu jednoho měsíce působit v prvoligové Jihlavě.

Z kabiny Plzně

Ani Škoda nezažívá zrovna ideální období. Má za sebou taktéž dvě porážky, kdy nejprve podlehla Hradci Králové a poté změřila síly s Oceláři. Vyrovnané utkání se zlomilo ve druhé třetině, kdy si Třinec vytvořil gólový náskok, ten dokázal snížit Aleksi Rekonen a upravil skóre na konečný 3:2. Plzeňští odehráli deset zápasů a získali 9 bodů. V sezoně si dosud zapsali pouze tři výhry.

Plzeň patří mezi nejčastěji blokující celky v extralize, čemuž velmi pomáhá Jan Piskáček, který zblokoval 27 střel. V Radegast Indexu mu celkově patří 9. místo. Aleksi Rekonen (5+5) velí kanadskému bodování na západě Čech. Následuje Petr Kodýtek (5+4). Přednost v brankovišti dostává Miroslav Svoboda (91,58%), který odchytal většinu duelů. Záda mu kryje Dominik Pavlát (88,89%).