Chemici v posledních zápasech pravidelně střídají výhry s prohrami, bodovali ale v sedmi z posledních osmi utkání. Naposledy ve vyrovnaném duelu nestačili na třinecké Oceláře. Vervu poslal do vedení ve 26. minutě skvěle provedeným trestným střílením Giorgio Estephan, hosté ale dokázali vyrovnat ještě do konce druhé třetiny. Při přesilové hře zamkli obrannou čtveřici Litvínova a rychlou přihrávku Erika Hrni poslal z levého kruhu do sítě Martin Růžička. Denisi Godlovi nepomohl ani rychlý tygří skok od pravé tyče. Minutu a sedm sekund před koncem řádné hrací doby dostal kapitán chemiků Matúš Sukeľ trest za porušení postupu při vhazování. Šance Ocelářů v závěrečné minutě třetí třetiny obrana domácích zlikvidovala a utkání tak dospělo do prodloužení. V něm pak přesilovku 4na3 využil Tomáš Marcinko, který nastavil hokejku do střílené přihrávky Martina Růžičky, a usměrnil puk mimo dosah Denise Godly. "Měli jsme na to získat tři body," mrzelo po zápase útočníka Nicolase Hlavu. "Určitě bychom brali víc bodů, ale tohohle bodu si vážíme," doplnil další z forvardů Michal Gut. Shodli se, že je třeba ještě pod vedením trenéra Roberta Reichela dopilovat přesilové hry, ve kterých si chemici nepomáhají tak, jak by bylo třeba. 

Z kabiny Vervy

Pozici nejproduktivnějšího hráče Vervy potvrdil v pátečním zápase proměněným nájezdem Giorgio Estephan, který si ve 20. zápase připsal 20. kanadský bod za 7 branek a 13 asistencí. Drží si tak průměr bodu na zápas. Nejlepším střelcem týmu je Andrej Kudrna, který se střelecky prosadil 10krát a útočí na svůj střelecký rekord ze sezóny 2017/2018, kdy ještě v dresu Sparty skóroval ve 52 zápasech 14krát. Po zranění Mateje Tomka odchytal všechny zápasy Denis Godla, který má za posledních pět utkání fantastickou úspěšnost zásahů ve výši 94,35 %. Chemici se budou muset nějakou dobu obejít bez útočníka Filipa Helta, který si pro zranění v dolní části těla několik týdnů nezahraje. V pátečním utkání ho na centru čtvrté formace nahradil Marek Berka.

Bruslaři se představí mezi novými mantinely

Podobně jako Litvínov před začátkem sezóny, také Mladá Boleslav vyměnila mantinely za nové a bezpečnější. Před domácím publikem se tak představí po vynucené měsíční pauze. Boleslav má za sebou sérii čtyř venkovních duelů, během kterých získala šest bodů. Navíc Středočeši po měsíčním čekání vyhráli za tři body, když na ledě brněnské Komety zvítězili 3:1. „Myslím, že je to velmi silná výhra z naší strany. Podali jsme dobrý výkon a neměli jsme žádné výkyvy. Odehráli jsme stabilní zápas a všechno zvládli,“ zhodnotil vítězství nad Kometou útočník Róbert Lantoši.

Nejlepším střelcem i nejproduktivnějším hráčem Mladé Boleslavi je se 16 body za 8 branek a 8 přihrávek útočník Pavel Kousal. Ten si zahrál za národní tým na Karjala Cupu a po návratu skóroval ve všech třech odehraných zápasech. V obraně Bruslařů se bodově nejvíce daří Pavlu Pýchovi, který má na svém kontě 7 přihrávek. Matěj Stříteský, který vloni nastupoval za Vervu, má na svém kontě 1 branku a 3 asistence. V brankovišti Mladé Boleslavi se střídají Filip Novotný (13 zápasů, úspěšnost zásahů 91,17 %) a Gašper Krošelj (9 zápasů), který s 94,64% úspěšností zásahů drží druhé místo mezi extraligovými gólmany. S průměrem 1,34 obdržené branky na zápas je vůbec nejlepší v celé soutěži.

Přímý přenos z utkání

Zápas začíná v 17:10, vstupenky do sektoru hostů v ceně 220 Kč můžete zakoupit na webu zde. Utkání bude také v přímém přenosu vysílat televizní stanice ČT 3. 

Sestavy z posledního zápasu:

BK Mladá Boleslav: Krošelj – Pláněk (A), Pýcha, Lintuniemi, Jánošík, Stříteský, R. Jeřábek, Štich – Åberg, O. Najman, Lantoši – P. Kousal, Závora, Kantner – J. Stránský (C), Fořt, M. Beránek – Šťastný (A), Bičevskis, Kotala.

HC VERVA Litvínov: Godla – Zile, Zeman, Strejček, Jaks, Demel (A), Wesley, Freibergs – Kudrna, Sukeľ (C), Abdul – Š. Stránský, Estephan, Zdráhal (A) – Straka, Gut, Hlava – Zygmunt, Berka, Havelka.