Nicolasi, jak byste zhodnotil utkání s Mladou Boleslaví?

Udělali jsme zbytečné fauly po našich chybách, které pramení z nervozity a také z přemíry snahy. Soupeř toho dokázal využít a v jejich přesilových hrách nás pohřbili.

Zatím jste nedokázali vyhrát v první třetině v žádném zápase, co s tím?

Říkáme si pořád to samé dokola. Musíme do každého zápasu vstoupit dobře a začít od jednoduchých věcí a detailů. Vždy uděláme nějakou hloupou chybu, kterou soupeř potrestá. Dokud tyto chyby budeme dělat, tak to bude zřejmě pořád to samé. Nemůžeme si dovolit takhle vstupovat do zápasů, abychom soupeři věnovali tři nebo čtyři přesilovky.

Jak je to na tom tým se sebevědomím?

Sebevědomí není na vysoké úrovni, ale na druhou stranu jsme hráči, kteří si už něco zažili a nemůžeme se z toho zhroutit. Je to náročné, když se nedaří a neboduje, ale nějak se zvednout musíme. Musíme se zaměřit na detaily, protože o těch ten hokej nyní je. V naší situaci soupeř chyby trestá, tudíž se musíme těchto chyb vyvarovat.

Podobnou situaci jste zažil na Kladně, kde tým hrál také na spodu tabulky. Dokážete tedy v tomto směru spoluhráčům poradit nebo víte, co máte v takové situaci říct?

Z těchto situací se většinou dá vyjít pouze tvrdou prací. Musíme na ledě lézt po čtyřech, chytat každou střelu, která míří na naší bránu, dohrávat všechny souboje. Nemůžeme si hrát s pukem, musíme zmizet z obranného pásma ven a hrát jednoduše. Tvrdá práce nás z toho může dostat ven.