V čem byl Třinec dnes lepší?

Třinec tohle hraje velmi dobře, jsou trpěliví. Správně dělají takové ty malé věci, které jsou hrozně důležité. Dávají to hluboko do pásma a vyhrávají souboje v rozích a u modrých čar. Udrželi jsme se ve hře, což bylo dobré, ale oni využili své příležitosti. Mají na to skvělé hráče a my jsme si nedokázali ve třetí třetině vytvořit tutové příležitosti. Bohužel berou si tři body oni domů a my se musíme soustředit na zápas s Kladnem, který je pro nás opravdu důležitý.

V jejich přesilovkách jste dostali dva góly, jsou hodně nebezpečné?

Mají tam pět skvělých hráčů. Umí ty situace řešit výborně. Dají si to do hole a mají mezi sebou takovou chemii. Těžko se to brání, my jsme se snažili, šli jsme dobře do nich. Nedávali jsme jim moc prostoru, ale oni umí využít opravdu všeho. Jakmile je tam nějaký prostor, tak si tam dají přihrávku a pak to využijí. 

Dva zápasy jste s Třincem letos prohráli, ale nehráli jste špatně. Co rozhoduje?

Tam jsme bohužel prohráli v prodloužení. Dnes jsme tahali za kratší konec. Oni to ale umí uhrát při vyrovnaném výsledku. Umíme proti nim zahrát a je škoda, že jsme si nevytvořili více šancí ve třetí třetině a mohlo to být nakonec úplně jinak. 

Loni ses netrefil a letos už máš tři góly, co si změnil?

Snažím se sjíždět do volných prostorů a trefovat to nahoru. Hlavně to taky dávat rychle od hokejky, když je tam ta šance. V tréninku se na to také zaměřuji. Hledám si prostor a hned to dávám. Takže jsem za to rád, ale snad to příště přinese tři body pro náš tým. 

Celý rozhovor s Patrikem Demelem: