Litvínov v rámci předehrávky zavítal na led Pardubic. A byli to domácí, kdo prolomil gólové mlčení, jenže Verva si díky dvěma trefám vypracovala dvoubrankový náskok. Ten ještě o jeden zářez navýšil Fronk, tím však zaskočené Dynamo nastartoval. Chemici sice drželi vedení, ale pět minut před koncem dvakrát inkasovali a bylo vyrovnáno. O výhře muselo rozhodnout prodloužení, v němž to domácím ulehčil Hübl. Zkušený forvard totiž usedl na trestnou lavici. Dynamu body navíc vystřelil Kousal.

„Stejně jako patnáct zápasů této sezony,“ odtušil po utkání útočník Patrik Zdráhal. „Vedeme o jeden nebo dva góly, ale nedohrajeme to do konce,“ krčil rameny útočník, který patří mezi ofenzivní tahouny. „Hrajeme celou třetinu beton, vyhazujeme puky, děláme, co máme, pak dáme gól na 5:3 a totálně se zblázníme,“ hledal vysvětlení dalšího litvínovského kolapsu.

„Takové výkony nás stojí sezonu. Nevím, co k tomu říct,“ dodal suše Zdráhal. „Kdyby někdo spočítal, kolik zápasů jsme vyhrávali, tak bychom možná byli první v tabulce,“ komentoval krizi forvard, jenž v posledních pěti zápasech zaznamenal čtyři góly. „Ale hokej se hraje 60 minut, když na chvíli polevíte, tak je problém,“ řekl na adresu týmového výkonu.

Litvínov ještě před časem přemítal, koho by chtěl vyzvat v bojích o play-off, ale aktuálně spíš řeší dotírající Kladno. „Prohráli jsme nějaké zápasy za sebou,“ pravil upřímně Zdráhal. „Na druhou stranu Olomouc nebo Vary nemají tak velký náskok,“ vyprávěl útočník. S oběma týmy se Verva setká v nejbližších dnech. „Stále se díváme směrem nahoru,“ uzavřel Zdráhal.