https://lit.esports.cz/foto/2021_10_1_1092/DSC_8711.JPGVzájemné souboje obou mančaftů jsou vyrovnané. Poslední utkání hrané začátkem října ovládla Kometa a po výsledku 4:3 brala tři body. Střetnutí z loňské sezony jsou plné těsných výsledků, například v dohrávce 2. kola viděli diváci třináct branek! O dělbě bodů nakonec rozhodly až samostatné nájezdy, které ovládli hosté z Brna a vyhráli 7:6.

Ukázková premiéra

Chemici zahájili éru Vladimíra Růžičky rozhodnou výhrou. V utkání proti Bruslařům byly klíčové přesilové hry. V 15. minutě sudí vyloučil dva mladoboleslavské hráče. Oba tresty dokázali černožlutí využít. Nejdříve pálil Balinskis, poté skóroval Hrbas. Ve druhém dějství navýšil vedení Estephan.

Přesnou mušku litvínovských obránců potvrdil Kanaďan Irving. Hosty trápila nedisciplinovanost a Verva tvrdě trestala. Čtyřicet vteřin před koncem druhé dvacetiminutovky proměnil čtvrtou početní výhodu Viktor Hübl. Díky vítězství 5:0 chemici drží třízápasovou sérii bez prohry.

„Povedlo se nám dát nějaké góly,“ vypověděl rozšafně po utkání Hübl, autor poslední branky. „Úplně v pohodě to nebylo, ale neudělali jsme tolik chyb,“ dodal střízlivě. „Možná nám pomohla i změna tréninků,“ hledal odpověď na otázku, jak moc s týmem zahýbal příchod Vladimíra Růžičky. „Udrželi jsme nasazení celý zápas,“ dodal ostřílený forvard.

Mnohem více emotivní bylo utkání pro Vladimíra Růžičku. „Když fanoušci skandovali „dejte jim bůra“, měl jsem mrazení na zádech,“ přiznal bez skrupulí. „Rozhodla vyloučení na začátku zápasu, tým se uklidnil,“ popsal průběh zápasu. „Všichni makali celých šedesát minut. Fantastické utkání odchytal také brankář,“ vyzdvihl tým zkušený trenér.

Tabulku klubové produktivity vede Giorgio Estephan, jenž ve 22 zápasech získal 21 bodů! V patách mu je Patrik Zdráhal, který má o jeden zářez méně. Mezi obránci se nejvíce daří Aaronu Irvingovi a Uvisi Balinskisovi, oba beci nastřádali po 10 kanadských bodech.

Změna znamená výhru

I na střídačce Komety se udály změny. Tým jako by nemohl najít herní pohodu, a proto přišel na výpomoc majitel Libor Zábranský. Musel najít recept, jak tápající celek dostat na vítěznou vlnu. Hráči Komety totiž naposledy zaznamenali výraznější šňůru na začátku října, kdy si připsali sérii tří výher v řadě.

V předehrávce 24. kola dorazilo Brno na led Českých Budějovic. Obávaný soupeř šel do vedení už po dvou minutách zásluhou Ondráčka. Hosté hnáni svým šéfem vyrovnali, trefil se Holík. V prostřední části hry využil přesilovku Vincour a štěstí se pomalu ale jistě přiklánělo na stranu Komety. O vítěznou trefu se postaral Horký. Třetí dějství vyhecovaného klání gólově obohatil Novotný, Motor však už nedokázal vyrovnat a Kometa brala všechny body.

„My jme do utkání vstoupili zbytečnou chybou a umožnili jsme domácím hned rychlé vedení,“ zpytoval svědomí Jiří Kalous. „Zkomplikovali jsme si to zbytečnými vyloučeními, kdy se domácí tým dotáhl na rozdíl jedné branky a v závěru zápasu nás potom hodně tlačil,“ budějovický Novotný se totiž prosadil v početní výhodě. „Vynikající výkon kromě týmu podal i brankář,“ dodal na závěr Kalous.

Brněnskou produktivitu vedou hned tři hráči. Po osmnácti bodech mají útočníci Peter Mueller, Michal Krištof a Petr Holík. Defenzivu zastupuje Vladimír Roth, jenž má na svém kontě deset bodů.