První kolo odehrála Verva na domácí půdě, kde se utkala s Vítkovicemi. Rideře se podařil vstup do utkání a po první třetině vedla 0:1. Ve druhém dějství Litvínov sice dotáhl gólové manko zásluhou Andreje Kudrny, ale v závěrečné dvacetiminutovce přidale hosté další dvě branky, Verva ještě v 56. minutě snížila na rozdíl jednoho gólu, kdy se zapsal na listinu střelců Šimon Stránsky. V posledních dvou minutách odvol Vladimír Růžička Zajíčka z brány, ale ani šest bruslařů v černožlutém dresu nedokázalo překonat hostujícího brankáře.

„Je to škoda, makali jsme do poslední vteřiny. Závěr zápasu jsme odehráli velice dobře, ale bohužel nám to branky soupeře už nic nespadlo,” zhodnotil utkání hlavní lodivod Vervy Vladimír Růžička.

Podaří se svěřencům Vladimíra Růžičky uspět se Spartou a naváží na dobré výkony z přípravy?

Z kabiny hostů

Sparta se na domácí půdu vrací taktéž s porážkou z prvního kola, kdy byla krátká na Mladou Boleslav. V první třetině musela Sparta dotahovat dvoubrankové manko, které nakonec ve 14. minutě stáhl Horák. Následně se Sparta Praha dokázala prosadit už pouze jednou, kdy ve 25. minutě našel recept na Novotného Vitouch. Jenže ve třetí třetině pojistil výhru domácích Stránský a Pražané se domů vrací s prázdnou.

„Do poslední chvíle nás držel gólman a speciální formace na oslabení, která ubránila boleslavské přesilovky. To oni nám do 55. minuty dávali šance na dobrý výsledek. Budu se opakovat, přebruslili nás a vyhráli všechny osobní souboje. Boleslav si to vítězství zasloužila,” uvedl po utkání trenér Patera.