Po pěti kolech a čtyřech odehraných zápasech se aktuálně Verva drží na 10. místě s celkovým ziskem šesti bodů. Chemikům se zdařil vstup do sezony, poprvé padli až v nedělním duelu s Rytíři, ve kterém museli litvínovští hokejisté od začátku dotahovat skóre. Ve třetí třetině rozhodl o vítězství Kladna jednogólovým rozdílem Jaromír Jágr.

 Do zápasu s Pardubicemi musí chemici vstoupit jinak „V zápase jsme byli všude o krok pozadu. Kladno hrálo jednoduše, všude bylo rychlejší, silovější. Myslím si, že dnes zaslouženě vyhrálo,” hodnotil utkání s Kladem trenér A-týmu Vladimír Országh.

„Musíme se vrátit k tomu, co nám přineslo body v prvních zápasech. Což byla tvrdá práce, obětavost a pohyb,” uvedl po prvním prohraném duelu Stříteský.

Giorgio Estephan sesbíral ve čtyřech odehraných zápasech 4 body, kdy dvakrát zaznamenal gól a na dvě branky přihrál. V zákrytu je Matěj Stříteský, který zatím bodoval v každém klání a na kontě má 4 asistence, je tak tedy nejlepším nahrávačem mužstva. Kanonýrem týmu je Richard Jarůšek, jenž nastřílel soupeřům tři branky.

 

Dynamo má stejný počet bodů jako Litvínov a drží se na 9. příčce v tabulce. Ovšem na Stadion Ivana Hlinky míří se dvěma prohrami v zádech. Nejprve ve 3. kole nestačily Pardubice na Spartu a padly 2:5. Následně se perníkářům nepodařilo utkání s brněnskou Kometou. Brno si totiž v první dvacetiminutovce vytvořilo tříbrankový náskok a Dynamo nedokázalo v úvodní třetině odpovědět. Dominika Frodla navíc v brankovišti poté vystřídal Klouček. Ve třetí části se svěřencům Richarda Krále podařilo dvakrát skórovat, ale vyrovnávací trefu za svá záda brněnský brankář nepustil.

„V kabině jsme potom hráčům řekli něco o nastavení hlavy. Myslím si, že potom jsme byli vyrovnaným soupeřem i s tím, že ve třetí třetině jsme sahali po bodu," zhodnotil zápas David Havíř. 

Nejlepším střelcem pardubického celku je dosavadně Robert Říčka, který nastřílel už 5 gólů. Asistentům velí Daniel Cienciala s 5 asistencemi.