Verva nevstoupila do střetnutí vůbec špatně, měla několik šancí a byla aktivnějším týmem. Hradec ale dokázal vytěžit z minima maximum. Vše se točilo okolo Filipa Pavlíka, který otevřel skóre, o několik minut později dokonce využil přesilovou hru. V další části hry přidal Mountfield další trefu, Litvínov se snažil, díky brance Irvinga a Ščotky se dostal prakticky na dostřel. Poslední krůček ale chyběl a Verva na domácím ledě neuspěla.
 
„Ve druhé a třetí třetině jsme Hradec zavřeli,“ popisoval průběh utkání Patrik Demel. „Měli jsme šance okolo brány, ale Mountfield výborně bránil,“ hledal příčinu neúspěchu. „Nebyli jsme dostatečně důrazní a nepřetavili jsme střely a zónovou převahu na góly,“ Verva si zapsala nelichotivý primát, soupeře přestřílela 45:11, ale na výhru nedosáhla.

Mountfield předvedl ve třetí části pasivní hru, dokládá to i statistika střel, která hovoří jasně: 19:0 pro domácí. „Oni to umí dohrát k vítězství, nechali jsme je zbytečně odskočit o tři branky,“ litoval bek. Chemici mají na krku čtyři porážky v řadě, což je před play-off problém. „Chtěli jsme se od tohoto zápasu odrazit,“ dodal hořce Demel.

„Máme před sebou sedm zápasů ve dvou týdnech, a tak musíme myslet dopředu,“ rozhovořil se o programu na další dny. „Dnešní prohra je neomluvitelná,“ uzavřel rozhovor mladý hráč.

Celý rozhovor s Patrikem Demlem: