Z kabiny domácích

Verva měla na programu dvě přípravná utkání s Plzní, z čehož se druhý zápas neuskutečnil. Několik hráčů Litvínova mělo virózu a utkání bylo zrušeno. Po týdenní pauze se Verva utká s Libercem.

Poslední duel se konal 16. srpna, kdy chemici hostili Škodu. Utkání bylo divácky velmi atraktivní, nejen že Litvínov rozstřílel Plzeň vysoko 7:0, ale zápas byl nabitý emocemi a několika většími potyčkami.

Kapitánské “céčko” na hrudi bude v letošní sezoně po Viktoru Hüblovi nosit explzeňský Petr Straka, jenž se v zápase proti svým bývalým spoluhráčům blýsknul dvěma góly „Být kapitánem je obrovská zodpovědnost a nesmírně si jí vážím. V minulosti zde byli kapitáni hráči velkých jmen, já bych na ně chtěl navázat a dokázat, abychom jako tým táhli za jeden provaz a přenesli to také na ledovou plochu," uvedl po vítězném utkání hráč s třiadvacítkou na zádech.

Chemici dokázali zatím uspět ve všech přípravných zápasech a do hostující sítě nastříleli už 15 gólů. Bude gólová produktivita Litvínova pokračovat i proti Tygrům?

Z kabiny Liberce

Tygři za sebou mají tři zápasy a pouze jednou dovedli utkání do vítězného konce. Ve čtvrtek změřili síly s karlovarskou Energií. Souboj byl velmi vyrovnaný, ale nakonec byli úspěšnější Liberečtí, kteří si zapsali první výhru v přípravě. Debutový zápas si připsal brankář Daniel Král, jenž si připsal čisté konto. Ve třech zápasech Liberec vstřelil čtyři branky.

„Hráli jsme aktivně a vydrželi jsme bruslit celých šedesát minut. Dařilo se nám napadat soupeře, získávat kotouče a dát dva hezké přesilovkové góly,” pochválil své hráče Patrik Augusta. 

Před sezonou došlo v Liberci k několika změnám. Hráčskou kariéru ukončil obránce Ladislav Šmíd, dále pak tým opustil Jakub Klepiš, Adam Klapka a Jaroslav Pavelka. Naopak bude dres Tygrů oblékat exlitvínovský bek Uvis Janis Balinskis, dále Oscar Flynn, Jakub Neužil, Michael Frolík a znovu Michal Bulíř, který se vrací po jednom roce stráveném v Plzni.