Svěřenci slovenského trenéra Vladimíra Országha se v zápasové akci naposledy objevili v pátek, kdy na domácím ledě přemohli partnerské Litoměřice.

Kombinovaná sestava Stadionu si sice vypracovala dvoubrankový náskok, černožlutí ale stav utkání ještě v průběhu prostřední části srovnali a následně naprosto ovládli třetí dějství.

Třemi body se při vítězství 6:2 blýskl obránce Matěj Stříteský, po dvou bodech zapsali Richard Jarůšek, František Lukeš a Matúš Sukeľ.

Litvínov přitom minulý týden měl odehrát dvě střetnutí s extraligovou Plzní, obě ale byla kvůli zdravotním problémům v kádru soupeře odložena. Po duelu s Motorem narazí ještě na Karlovy Vary a Kladno.

České Budějovice vstupují do nadcházejícího ročníku s velkými očekáváními v zádech. Není se čemu divit: klub po neúspěšné sezoně vyměnil realizační tým a výrazně posiloval. Nejzajímavějším jménem je bezpochyby Milan Gulaš, který nejvyšší soutěži dominuje několik posledních let.

Nemůžeme ale opomenout ani obránce Petra Šenkeříka, Romana Vráblíka, Jana Piskáčka, Davida Šticha a Kristoferse Bindulise. Útočné řady zase rozšířili Albert Michnáč, Lukáš Pech, Jindřich Abdul, Martin Hanzl, Martin Vondrka, Jiří Ondráček nebo naposledy Jakub Valský.

Novým lodivodem jihočeského celku se stal Jiří Modrý, po ruce mu jako asistenti jsou Patrik Martinec a Roman Fousek. V přípravě ale do této chvíle českobudějovičtí zvítězili jen jednou, naopak hned pětkrát končili na straně poražených.