Chemiky čeká náročný úkol, protože Hradec je jedním z jejich nejméně oblíbených soupeřů. Verva v posledních osmi duelech nedokázala Mountfield porazit. V loňské sezóně s Hradcem odehráli Litvínovští čtyři zápasy v základní části a nedokázali z nich vydolovat ani bod. V play off poté uspěl Mountfield také jasným poměrem 3:0. 

Dokáže Verva prolomit domácí prokletí?

Litvínovští v letošní sezóně dokázali za tři body zvítězit celkem třikrát, ale pokaždé se jim to povedlo na ledě soupeře. Doma uspěla Verva pouze v zápase s Libercem po samostatných nájezdech. Následující duely s Pardubicemi, Plzní a Kometou skončily pokaždé nezdarem.

Poslední dva zápasy odehráli chemici na hřištích soupeře a vedli si výborně. Na sever Čech dovezli po vítězství v Českých Budějovicích a ve Vítkovicích cenných šest bodů. "Navázali jsme na výkon z Českých Budějovic. Věděli jsme, že domácí budou aktivní, hráli poprvé v sezoně doma. Pro nás bylo důležité, že jsme přečkali první třetinu. Sice jsme ji vyhráli a měli několik dalších šancí, ale soupeř měl zase řadu přečíslení, ze kterých hrozil. Ve třetí třetině jsme si utkání trošku zkomplikovali, ale posledních deset minut bylo z naší strany dobrých. Kluci to odmakali a odvážíme si důležité tři body," říkal v pátek trenér Vladimír Országh po výhře v Ostravě. 

Hradecká forma

Hradečtí jsou v letošní sezóně suverénní. Aktuálně se nachází na čtvrté pozici extraligové tabulky se ztrátou dvou bodů na první místo. V posledních šesti duelech dokázali pětkrát zvítězit. 

V předchozích třech utkáních vytěžili z duelů s těžkými soupeři osm bodů. Nejprve porazili Mladou Boleslav, poté uspěli po nájezdech na Spartě a v posledním utkání srazili bez inkasované branky Kometu. "Měli jsme relativně dobrý vstup do utkání, ale první třetinu jsme si sami zkomplikovali dvěma vyloučeními. Kometa se dostala trochu na koně. V zápase jsme si pomohli přesilovou hrou, což bylo hodně důležité, protože to bylo 0:0 a my tak odskočili. Následovala pasáž, kdy nás Kometa tlačila a měla trochu navrch, my se nebyli schopni postarat o puk v útočném pásmu. Ve třetí třetině jsme odškočili na 2:0. Pak jsme to dobře odbránili a Kouky (Petr Koukal) přidal na 3:0. Jsem rád, že jsme těžkému soupeři sebrali tři body a budeme se soustředit na další utkání," říkal trenér Hradce Ladislav Čihák po utkání s Kometou.

Dokáže Verva na devátý pokus srazit hradecký Mountfield a připsat si třetí vítězství v řadě?