Z kabiny chemiků

Pod Karlem Mlejnkem společně s Robertem Reichlem a Davidem Kočí se chemikům poměrně daří. Dokázali bodovat ve všech čtyřech zápasech, které pod novou trojicí Verva odehrála. Prohru chemici zaznamenali až v pátek. Utkání s Kladnem se vyvíjelo ve prospěch Litvínova, jenže ve třetí třetině chemici ztratili vedení a o vítězi rozhodovalo prodloužení, které dopadlo lépe pro Kladno. Nejen že Verva ztratila bonusový bod, ale také se vrátila na spodek tabulky.

Do brankoviště se vrátila loňská extraligová jednička Vervy Denis Godla, který prozatím nastoupil pouze do osmi zápasů. Jeho bilance není pro chemiky příznivá. Inkasuje přibližně 4,01 gólů na zápas, procentuální úspěšnost je výrazně pod průměrem extraligy a patří mezi nejhorší brankáře soutěže.

Do Podkrušnohorského derby nastoupí Verva v alternativních bílých dresech, které si můžete už nyní objednat na fanshopu.

Z kabiny soupeře

Trenérský štáb Karlových Varů trápí vysoká marodka. Dlouhodobě jsou zranění Kofroň, Rohan, Vondráček a marodku doplnil ještě Jiří Černoch a Lukáš Pulpán. Na ztráty reagovala Energie příchodem Michala Vachovce, který má do Karlových Varů vyřízené střídavé starty.

Kanadské bodování na západě Čech ovládá Tomáš Rachůnek (5+8) a na druhém místě je Petr Koblasa (9+3), který v posledním utkání s Plzní zaznamenal dva góly. I přesto Energie ztratila dobře dozehrané derby a z plzeňského ledu se vrátila bez bodového zisku. Karlovarští si zapsali třetí porážku v řadě. Zvládnou Karlovarští s velkou marodkou porazil Litvínov nebo si Verva před reprezentační přestávkou prodloužení bodovací šňůru?