V posledním zápase s Hradcem Králové Verva padla vysoko 1:5. Všechno mohlo být úplně jinak, Litvínov v úvodních minutách několikrát ohrozil brankáře Mazance. Chybělo však pověstné štěstí v koncovce. Po ostýchání domácích se dostali ke slovu hosté, ti zahájili kanonádu, kterou odnesl brankář Godla. Gólman střídal po první třetině, Verva nakonec v polovině utkání prohrávala 0:5.

Potupnou nulu smazal útočník Richard Jarůšek. Severočeši podlehli Mountfieldu 0:3 na zápasy a ve vyřazovacích bojích skončili.
„Nevyšlo to,“ řekl na úvod pozápasového hodnocení Viktor Hübl. „Chyběla nám produktivita a zkušenost,“ rozpovídal se útočník. „Hradec to zvládl takticky lépe než my,“ připustil.

Litvínov v letošní sezoně neporazil Mountfield ani jednou. „Věřili jsme si a doufali jsme, že to nebude jednoznačné,“ vypověděl na adresu vzájemných zápasů Hübl. „Utkání byla vyrovnaná, ale nedávali jsme góly,“ poznamenal.

Zkušený forvard nemohl zasáhnout do druhého utkání předkola. Disciplinární komise „ocenila“ jeho seknutí jednozápasovou stopkou. „Trapárna,“ pronesl lakonicky. Útočník obdržel trest na základě hradeckého hlášení. „Přijde mi to ubohé a já bych se k tomu nesnížil,“ kroutil hlavou. „Takových zákroků je v zápase milion,“ okomentoval nejspíš zlomový moment série.

Viktor Hübl ovládl klubovou produktivitu, přestože start nebyl ideální. „Sezona se hodnotí podle týmu a my jsme vypadli,“ pravil hráč. „Když o mě bude zájem, sezonu ještě přidám,“ dodal věčně usměvavý útočník. „Ještě jsme se o tom nebavili,“ přiblížil jednání mezi ním a severočeskou Vervou.

Chemici mají za sebou premiérovou sezonu pod koučem Vladimírem Országhem. „Dolehla na nás nezkušenost,“ myslí si Hübl. „Těch aspektů je ale víc,“ dodal. „Jsem rád, že jsem si mohl pod takovým mladým trenérem mohl zahrát,“ uzavřel nestárnoucí útočník.

Celý rozhovor s Viktorem Hüblem: