Svěřenci Vladimíra Růžičky se po 37 odehraných zápasech nachází na spodních příčkách, náleží jim 12. místo se 48 body. Naposledy se chemici střetli s Kometou. Úvod patřil domácím celku, ovšem ve druhé třetině Brno zabralo a v závěrečné dvacetiminutovce se hostům podařilo dokonat vyrovnání. Ze Stadionu Ivana Hlinky odjela Kometa s dvěma body.

“Zápas se ale vyvíjel dál, tak jako naše všechny zápasy. Nezvládáme závěry zápasů, děláme hrubé chyby a soupeř má samozřejmě kvalitu a potrestal to. Zase jsme doma ztratili body,” uvedl na tiskové konferenci trenér A-týmu Vladimír Růžička.

Další utkání chemiků bylo odloženo z důvodu karantény soupeře, a tak se Verva vydala do Vítkovic po týdenní nucené přestávce. Litvínovští mají v zádech dvě porážky v zádech. Statistikami padá Richard Jarůšek, na jehož branky se v Litvínově velmi spoléhá. Naopak stálicí je Giorgio Estephan. Po gólové odmlce se proti Kometě dařilo Petru Strakovi, který přišel do Litvínova obohatit útočné linie. V Radegast indexu se nejvíce daří Aaronu Irvingovi, který rovněž patří mezi nejčastěji střílející hráče extraligy, v patách mu je Matěj Stříteský

HC RIDERA VÍTKOVICE

Pro Vítkovice byla posledním soupeřem rovněž Kometa. První třetina byla v podání obou týmů vyrovnaná a do kabin se odcházelo za stavu 1:1. Ve druhé třetině přidala Ridera na aktivitě, což nakonec vyústilo ve dvoubrankový náskok, který Kometa stačila v závěru druhého dějství snížit. Rozhodující byla závěrečná část. Brno sice nejprve srovnalo krok, ale poté se u Vítkovice o puk se soupeřem nerozdělily a z brněnského ledu si odvezlo plný bodový zisk za výhru 6:3.

“Neměli jsme dobré konce třetin. Paradoxně začátek třetí třetiny, kdy jsme ve druhém střídání udělali individuální chybu. Cením si mužstva, že jsme ubránili přesilovky, paradoxně jsme dostávali góly ve hře pět na pět. Hráli jsme dobře celé utkání a jsem přesvědčený, že ty tři body jsme si zasloužili,” uvedl pro klubový web Miloš Holaň.

Roberts Bukarts šéfuje kanadskému bodování ve Vítkovicích s 25 kanadskými body. V Radegast indexu se daří Patriku Kochovi, jemuž patří 3. příčka v celé extralize se 129 body.