Jak byste zhodnotil utkání s Hradcem?
Měli jsme solidní začátek, ale potom jsme udělali chyby, které nás srazily na zem. Za stavu 3:0 už si to hosté uhájili. Snaha se nám nedá upřít, ale soupeř byl jednoduše silnější a my s tím nedokázali nic udělat. Gratuluji soupeři k postupu, postupuje zaslouženě. Pro nás to byl test, ve kterém jsme měli slabší i silnější chvíle. 

Mountfield je soupeř, který Litvínovu vůbec nesedí. V sezóně jste s nimi prohráli čtyřikrát a velmi jste se nadřeli na góly.
Tak samozřejmě je to mužstvo, které hraje fyzicky, je organizované a nepouští nás k bráně. My jsme s tím měli problémy od začátku sezóny, velmi těžko jsme se prosazovali. Možná jsme měli více střel a byli jsme více na puku, ale ty střely nebyly tolik efektivní. Velmi dobře kontrolovali dorážky a další situace a v rozhodujících chvílích nás přetlačili. 

Nelitujete toho, že jste dali odpočinout první útočnou formaci pro zápas ve Zlíně? Tím pádem jste narazili právě na Hradec.
Nejdříve jsme tyto věci řešili s Viktorem Hüblem a spol., protože je důležité, jak se cítili a my jsme je v první řadě potřebovali na play-off. To rozhodnutí tedy přišlo po konzultaci s nimi, v závěru sezóny táhli celý tým a měli toho dost. Druhá věc je, že jsme ten výsledek neměli ve vlastních rukou, do té doby jsme vyhráli šest zápasů po sobě a z 11. místa jsme se neposunuli. Ta situace byla stejná i pro poslední zápas, takže jsme si spolu sedli, prokonzultovali to a dospěli jsme k názoru, že kluci potřebují oddych. Program byl náročný, odložený zápas s Třincem znamenal tři zápasy za čtyři dny, navíc nás čekaly dlouhé cesty do Třince a Zlína. Bohužel všechny týmy před námi prohrály, takže jsme se mohli posunout dál, ale ve chvíli před zápasem jsme výsledek neměli ve vlastních rukou. Další věcí je, že máme i jiné hráče, kteří na sebe měli vzít tu úlohu Hüblovy formace. Po bitvě je každý generál, kdybychom věděli, že ostatní své zápasy prohrají, tak bychom naší první formaci určitě vzali. 

Co týmu chybí, aby příště byl konkurenceschopný? Budete budovat tým na novou sezónu a asi nebudete chtít, aby se podobná situace opakovala.
Potřeba zmínit, že Hradec je mužstvo stavěné na play-off. To mužstvo se neskládalo z roku na rok, ale jsou pohromadě už nějakou dobu. Každý soupeř má s nimi problém, my se musíme zaměřit na fyzickou a mentální přípravu hráčů, kteří musí být odolnější. Potřebujeme hráče, kteří se nebudou bát jít do soubojů, ve kterých to bolí. Play-off je o sebeobětování a v tomhle byl Hradec hodně před námi. První dva duely byly vyrovnané, ale Mountfield je dotáhl do vítězného konce, protože byl v těchto faktorech lepší. 

Jak byste zhodnotil Vaší první sezónu v extralize?
Mužstvo bylo zhruba na podobné úrovni, jako minulý rok. Vyměnila se část obrany, přišel nový brankář a do útoku přišli jen Zdráhal s Látalem, které jsme postupně doplnili o Lukáše Žejdla. Náš prvotní cíl byl postup do play-off, který se nám podařilo splnit a jsem za to rád. Někteří mladší hráči play-off nikdy nehráli, takže teď mohli vidět, o čem to doopravdy je, kde se láme chleba. Na druhou stranu jsme měli velmi špatný začátek sezóny, přišel koronavirus, mužstvo se seznamovalo a ne všechny věci si od začátku sedly. Postupně jsme se jako mužstvo posouvali dál a řekl bych, že jsme se z úplného dna tabulky dostali do silného středu. 

Celý záznam z tiskové konference si můžete pustit zde: