Jak bys zhodnotil utkání s Olomoucí, kde jste dlouho sahali minimálně po bodu? 

Hodnotí se mi to špatně, protože jsme prohráli. Nemůžeme koukat na to, jestli jsme hráli dobře nebo ne, protože důležitý je bodový zisk a my jsme dnes prohráli.  Nepředvedli jsme špatný výkon, ale chybělo nám i kousek štěstí. Věřím, že když budeme hrát jeden pro druhého a makat jako tým, tak budeme vyhrávat a budou šťastní i naši fanoušci. 

V kádru Vervy ses objevil poprvé v sezóně, jak ses na zápas těšil? 

Těšil jsem se hodně. Na extraligu chodí více diváků, než na Chance ligu. Jsem rád za to, že jsem dostal šanci.

Jak ses cítil na ledě, je to velký rozdíl oproti Chance lize?

Rozdíl to je, ale zase jak v čem. Největší rozdíly jsou v síle hráčů a v taktice, extraliga je i o něco chytřejší soutěž. Na druhou stranu mi přijde, že se v Chance lize více bruslí, takže je hra o něco rychlejší. 

Co rozhodlo, že dnes nevezete ani bod?

Nechci se vymlouvat, ale scházelo nám štěstí. Byl to zápas o jednom gólu a oni byli ti šťastnější. Gól, kterým rozhodli, tak se k nim štěstí přiklonilo, protože takhle to trefit není nic lehkého. Musíme makat, hrát jeden pro druhého a tím přiklonit štěstí na svou stranu. Každý z hráčů musí vědět jakou má roli a čím je nejvíce platný pro mužstvo. Je to o malých věcech, které musíme všichni dodržovat a věřím, že začneme bodovat. 

Nastupuješ v Chance lize, kde máš výraznější roli, je to přesně to, co potřebuješ? Mít více prostoru?

Poslední zápas jsem odehrál skoro 18 minut, ale před tím jsem hrál v průměru kolem deseti. Každý hokejista chce hodně hrát i já jsem chtěl hrát více. Věděl jsem ale, že mi nikdo nic zadarmo nedá, že musím mít především výkony, abych si řekl o větší porci minut na ledě. Makal jsem a začalo se mi dařit, samozřejmě nemůžu zapomenout na své spoluhráče, protože bez nich bych neudělal nic. U trenéra jsem pak cítil větší důvěru a když vám někdo věří, tak se vám hraje lépe. Hodně mi to pomohlo a začalo mi to tam i padat. 

Přeci jen, cítíš, že tě to posouvá v kariéře dál, že se dostáváš do klíčových rolí? 

Určitě, ale já se nejdřív trochu bál jít do Litoměřic. Věděl jsem, že ze začátku moc prostoru nedostanu, protože jsem naskakoval do rozjetého vlaku a do týmu, který šlapal jako hodinky. Musím říci, že jsem tam maximálně spokojený, kondiční příprava, strava, trenéři, veškerý servis funguje pro rozvoj hráčů parádně. Navíc jsem hrál doma, takže jsem moc rád, že jsem dostal šanci se ukázat. 

Jak vnímáš diváky v hledištích? 

Je to paráda oproti sezóně bez nich. Je škoda, že jich chodí méně. Hodně to ovlivnila pandemie a týmu se tolik nedaří, takže i to budou určité důvody. Doufám, že v neděli přijde na stadion co nejvíce našich fanoušků, protože potřebujeme jejich podporu. Máme skvělé fanoušky, budeme se snažit jim konečně udělat radost a vyhrát v neděli.