Máš za sebou premiéru v NHL, jaké jsou tvé pocity?

Pocity jsou krásné, je to něco neskutečného. Každý malý kluk si jednou přeje hrát v NHL. Pro každého je to sen zahrát si v nejlepší lize na světě a mě se ten sen stal skutečností. Úsilí, které jsem vynaložil do toho okamžiku se dneska splnilo a ta práce, kterou jsem do toho investoval se vyplatila. Je to neskutečný zážitek.

Kdy ses dozvěděl o tom, že dnes nastoupíš?

Bylo to trochu komplikovanější, ale dozvěděl jsem se to těsně před zápasem. Na farmě jsme měli problémy s Covidem a museli mě testovat dvakrát negativně, abych vůbec mohl dostal povolání z AHL. Bylo to složitější a pro mě i trochu nervózní. Volal mi to hlavní trenér z farmy, že zítra mám být na stadionu v tolik a v tolik. Dopadlo to jak mělo a to, že nastoupím jsem se dozvěděl až dvě hodiny před zápasem.

Komu jsi volal jako prvnímu?

Když mi zavolal hlavní trenér, tak jsme volal mamce, protože jsem věděl, že bude mít určitě zapnutý telefon. Byla šťastná a brečela, takže tomu tedy nevěřila (směje se...). Bylo to super i já jsem byl trochu na měkko. Táta se to dozvěděl až ráno, když jsem vstal a zavolal jsem mu. Prvně si myslel, že si dělám srandu, ale samozřejmě byl šťastný a moc mi to přál, takže to bylo parádní. 

Byl jsi před utkáním hodně nervózní?

Asi jsem byl více nervóznější z toho, aby testy vyšly negativní (směje se...). Před prvním střídáním a během něj samozřejmě nervozita byla, ale pak během zápasu se to zlepšilo a bylo to víc v pohodě. Užíval jsem si to, ze začátku jsem nervózní byl, ale pak to opadlo a bylo to dobré. 

Stal ses 24. litvínovským hráčem, který nastoupil za Litvínov, co na to říkáš?

Je to krásné se zařadit mezi naše legendy, které už v NHL hráli a být vedle nich. Je to krásný pocit, ale tím to nekončí. Teď je přede mnou úkol se v týmu NHL udržet co nejdéle, takže pro mě žádná práce nekončí. Začíná další dřina, abych se tu dokázal udržet. 

Blíží se Vánoce, bereš to jako takový tvůj předvánoční dárek?

Musím říci, že je to asi jeden z nejhezčích dárků co jsem kdy dostal. Je to fakt úžasný a nemohl jsem si přát asi nic jiného, než takto před Vánoci. Je škoda, že tady u toho nemohli být rodiče, ale situace ve světě je jaká je a bylo to narychlo. Jako vánoční dárek to bylo fakt parádní.

V zápase si odehrál necelých pět minut, jaké to bylo pro tebe utkání?

Utkání to bylo skvělé. Zážitek neskutečný, plná hala a vítězství k tomu. Zápas jako takový byl úplně něco jiného než farma. Je to tak o čtyři levely jinde, rychlejší a prostě je to nejlepší liga na světě. Bylo hodně přesilovek a oslabení, takže jsme toho se čtvrtou lajnou moc nenahráli. Vždycky, když jsme šli na led, tak jsme se snažili odvést maximum pro tým a myslím si, že se nám to podařilo. Za mě super. 

Je to pro tebe velké zadostiučinění? Vzhledem k tomu, že si byl kvůli svému jménu často srovnáván s otcem a dokázal sis splnit sen?

Je to neskutečné zadostiučinění. Něco po čem jsem vždycky toužil a dnes se to splnilo. Práce, čas, který jsem obětoval a dostal jsem se až tam, kam jsem se dnes dostal, je neuvěřitelné. Tím, že jsem byl pořád spojován s tátou, srovnávaný, že nikde nebude tak dobrý jako on. Tvrdilo se, že nejsem dobrý hokejista, že to mám jen kvůli jménu, tak je to pro mě taková satisfakce. Ověřil jsem si, že tvrdou prací a pílí se dá udělat dá se říci všechno. Vypracovat se na takovou úroveň a splnit s tím sny. Mě se dnes jeden splnil a je to pro mě neskutečný zážitek. 

Jak moc velká je to motivace pro tebe do další práce, aby sis v NHL vybudoval stabilnější pozici?

Je to obrovská motivace se udržet v hlavním týmu a pracovat na sobě tak, aby se mnou byli trenéři spokojení. Musím se zlepšovat každý den, abych se tu udržel, takže pro mě je to neskutečná motivace.

Jak moc ti pomohlo tři a půl roku na farmě?

Hodně mi to pomohlo a ještě bych dodal i rok v Red Deeru, protože tam to všechno začalo. Měl jsem tam skvělé zázemí a skvělou náhradní rodinu, takže to mi hodně pomohlo, že jsem se dostal až sem. Měl jsem dobrou sezónu v Red Deeru a podepsal po ní smlouvu tady na farmě a farma mi pomohla k tomu, abych si dnes splnil sen a dotáhl to do NHL. Moc mi pomohlo se v AHL adaptovat na hokej, který se v zámoří hraje. Je to úplně něco jiného než česká extraliga. Sice bylo těch tři a půl roku dlouhých, ale byl jsem odměněn za tu píli a dřinu, kterou jsme odváděl každý den a jsem za to moc rád. 

Máš nějaké zprávy, jak to bude do dalších utkání?

NHL odložila další dva naše zápasy v Nashvillu a Dallasu, takže to je zatím asi to co vím. Pak je vánoční přestávka, takže uvidíme co se stane potom.

Dostal jsi po zápase hodně gratulací z Česka?

Zpráv jsem dostal hodně. Bude teď trvat než na všechny odepíšu, ale jsem za to moc rád. Jsem rád, že mi lidé přejí a pogratulovali mi. Moc si toho vážím a cením. Tímto bych chtěl všem také moc poděkovat.