Verva chtěla odvrátit strašáka v podobě dvou porážek v řadě. Proti Olomouci se ale družině Vladimíra Růžičky nedařilo, první branku si připsal ex-bostonský Krejčí. Mora přidala další trefu na začátku druhého dějství. Domácí se sice nadechli a během minuty srovnali. Kohouti z Olomouce však znovu odskočili o dvě branky. Skóre na závěrečných 3:4 korigoval Matúš Sukeľ.

Zpočátku defenzivně laděné utkání nezačalo vůbec dobře. „Jednoznačně náš nejhorší zápas,“ nechal se slyšet po utkání trenér Vladimír Růžička. Verva totiž byla v první třetině prakticky neviditelná a nevypracovala si žádnou výraznější šanci. Pomyslnou Achillovou patou Růžičkovy skvadry jsou přesilové hry.

V utkání s Olomoucí měli Severočeši k dispozici čtyři početní převahy, z toho dokázali využít jen jedinou. „Hrajeme je zbytečně složitě a nemůžeme se pořádně usadit v pásmu,“ přemítal zkušený kouč. „Přijde mi, že pospícháme a potom zmatkujeme,“ komentoval výkon svého týmu ve hře 5 na 4.

„Dobré mužstvo nemůže prohrát třikrát za sebou,“ řekl Růžička na adresu série bez výhry. „Nejde hrát s takovým přístupem,“ uznal šéf litvínovské střídačky. „K mužstvu jsem trošku důrazněji promluvil,“ prozradil bezprostřední momenty po zápase.

„Prohráváme spoustu soubojů na mantinelech a nedokážeme se udržet na puku,“ hledal úskalí někdejší trenér hokejového nároďáku. „Ztrácíme kotouče, soupeři pak přechází do protiútoků a my jsme v problémech,“ nazval přesně problematiku. „Dnes jsme se museli obejít bez Přémy Svobody, to je za mě jeden z nejlepších hráčů,“ vyzdvihl mladého útočníka Růžička. „Kdyby dnes hrál, šel by do první lajny,“ prozradil kouč své záměry.

„Určitě promícháme formace,“ nastínil budoucí scénář. „Myslím si, že by někteří hráči měli sedět, aby se probrali,“ dodal ostře. „Vadí mi, že většina spoléhá na Denise Godlu v bráně,“ uzavřel pozápasové hodnocení Růžička.

Celé hodnocení Vladimíra Růžičky: