Litvínov chtěl co nejdříve zapomenout na utkání se Spartou, v němž sice vedl, ale ve třetím dějství náskok ztratil. Zápas s posledními Berany se nevyvíjel vůbec špatně, protože po dvaceti minutách hry Verva vedla už 2:0. Hosté sice snížili, ale na začátku třetí části hry vrátil domácím dvougólový náskok Zdráhal. Reakce Zlína přišla záhy, během pár minuty Moravané dvakrát slavili a na ZS Ivana Hlinky se začínalo od nuly. Vyhecované střetnutí nakonec dospělo do prodloužení, kde výhru hostů vystřelil Hejcman a dokonal překvapivý obrat.

Přebíjí tvoje dvě branky a asistenci špatný týmový výkon?

Nebaví mě, když prohráváme a já boduji. Je mi to k ničemu. Dal jsem dva góly – cítím se dobře, ale prohráli jsme. Dnes jsme byli suverénně horší, na rozdíl od minulého zápasu. Na rozdíl od Sparty neumíme uhrát výhru, i když nám to nejde.

V čem byl dneska problém?

Byla to úplná mizérie, v obranném pásmu děláme hloupé chyby, jsme nedůrazní a hlavně nám chybí pohyb. A hokej je v dnešní době o pohybu, pokud na to nepřistoupíme, tak se v tabulce bohužel neposuneme.

Dokonce může přijít i sešup, protože Kladno nabírá na síle…

Je to tak, Kladno boduje a nemáme tak velký náskok. Jestli nezačneme vyhrávat, tak se na nás mohou klidně dotáhnout. Dnešní výkon mě mrzí a jsem naštvaný.

Ty ses vrátil po zranění ve velké formě, čím to je?

Dobře jsem potrénoval, necítím se špatně. Sedli jsme si s klukama ve formaci, máme šance, ale ve finále je to k ničemu. I když nějaké góly dáme, tak vedeme 3:1, a pak prohrajeme doma se Zlínem.

Litvínov nedokáže navázat na předešlé výkony, to vás potom sráží…

Naše výkony nejsou konzistentní, nepamatuji si, že bychom udělali nějakou zápasovou šňůru. Už ani nevím, kdy jsme vyhráli třikrát za sebou. Problém je, že v zápasech vedeme, a pak to zkazíme. Stalo se nám to dneska, na Spartě nebo v Třinci. To je ten hlavní problém, který musíme vyřešit.

Jak Litvínov zasáhla karanténa?

Nemohli jsme trénovat, takže jsme cvičili doma. Sešli jsme se v pondělí a myslím, že v tom problém nebyl. Na Spartě jsme vypadali dobře, ale těžko říct, co se s námi dneska stalo, jestli jsme měli nějakou nemoc.

Takže prohru neomlouváš nucenou pauzou?

Ne, Zlín to postihlo taky. Přijeli po sedmi hodinách v autobuse a vyhráli tu za dva body.

Byla velká pozápasovoá bouřka?

Samozřejmě, že to musí být trochu hlasitější, protože není na co čekat. Náš tým je silný a určitě bychom neměli hrát o 12. či 13 místo. Nedokážu říct, co je špatně.

Celý rozhovor s Patrikem Zdráhalem: