Minulý rok odstartovala Juniorská liga akademií 4. září, i tehdy hráči začínali v domácím prostředí. Proti Vítkovicím dlouho sahali po bodech, první branku ročníku vstřelil Limanovský, spoluhráče rychle napodobil Skuhrovec. Hosté se ale vrátili do hry brankou Krejsy a nakonec z toho byla prohra 3:5. Zaváhání mladíci odčinil s Olomoucí, i tentokrát vedli 2:0, dvěma zásahy se blýskl Jouza.

Litvínovští netradičně odehráli prvních pět zápasů na domácím ledě. Forma ale byla proměnná, protože nejdříve v prodloužení padli s Mladou Boleslaví, poté těsně porazili Liberec. Následoval výjezd do Karlových Varů. S Energetiky prohrávali už od první minuty a z venkovního mače se vraceli bez bodu.

Prázdné místo po Zajíčkovi

V další části sezony si Severočeši poradili s Třincem. Krátce nato je čekalo poslední utkání ročníku, shodou okolností na Spartě. Hosty poslal do vedení Bartoš, na začátku druhého dějství zvýšil skóre Kysela. Pražané sice kladli odpor, což dokládá i statistika střel na bránu (49:36). Z tlaku ale vykřesala jedinou branku. Na konečných 3:1 upravil litvínovský Slavík.

Trenéři mají k dispozici velké množství hráčů, z nichž většina prošla i černožlutým dorostem. O brankoviště se bude dělit David Čermák, Josef Ešler a Ondřej Zelenka. Všichni tři se budou snažit zacelit místo, které zbylo po přechodu Šimona Zajíčka do dospělého hokeje.

Zajímavá jména najdeme také v poli, zadák Ondřej Baláž například už ochutnal extraligovou atmosféru. Příležitost v přípravě dostal i Jiří Háva, který odehrál utkání proti Karlovým Varům. V ofenzivě budou trenéři spoléhat Marka Slavíka či Prokopa Limanovského. Na soupisce nechybí ani Lukáš Stehlík, ten ale absolvoval celou přípravu s litvínovským áčkem a předpokládá se, že Vladimír Országh mu dá příležitost i v soutěžním zápase.

Severočeši nejdříve narazí na kladenské Rytíře, utkání je naplánováno na pátečních 17:30. O den později vyrazí chemici do akce proti Spartě, sobotní zápas startuje v 16:30.