Příznivci vyhlíželi utkání s obavami, na jednu stranu se těšili, že se po dlouhé době vrátí na stadion. Na stranu druhou měl přijet silný Liberec, s nimž měla Verva nelichotivou bilanci. Tygři potvrdili dominanci a šli zásluhou Vlacha do vedení. Poté se dostal ke slovu Jarůšek, který dvěma góly vykřesal naději na úspěch. V 58. minutě překazil černožlutou radost Filippi. O dělbě bodů nakonec rozhodly až nájezdy, v nichž byla úspěšnější Verva.

Bývalý útočník Sparty se usadil na severu Čech a daří se mu. Během prvních dvou zápasů zaznamenal tři branky. „Dneska jsem to měl jednoduché, šel jsem do brány a puk zůstal na čáře,“ přiblížil Jarůšek svou první trefu. „Ve Zlíně jsem dal gól v přesilovce, kdy jsem dostal krásnou nahrávku před bránu,“ vrátil se svými slovy zpět k zápasu 1. kola a asistenci Františka Lukeše. „Jsem rád, že máme důležité body,“ dodal s ohledem na tým.

Litvínov se proti Liberci prezentoval aktivním výkonem, dokonce dokázal Bílé Tygry přestřílet. „Fyzička je dobrá, máme výborného kondičního trenéra,“ hledal Jarůšek důvod aktivní hry. „Je to směr, který nám naordinoval trenér,“ okomentoval taktiku. „Musíme se hlavně vyvarovat oslabení, protože to pak hrozí gólem,“ jeho slova mířila především na závěr dnešního utkání.

Verva má po dvou zápasech pět bodů, díky tomu jí patří třetí příčka. „Zlín je urputné mužstvo, naštěstí jsme utkání zvládli,“ pochválil spoluhráče urostlý útočník. „Dnes jsme mohli mít tři body, bylo by to veselejší, ale máme alespoň dva,“ pravil na adresu dnešního klání. „Dále nás čeká Třinec, což je také těžký soupeř,“ nastínil program dalšího kola.

„Více než góly mě těší důležité body,“ řekl skromně střelec, který aktuálně vévodí klubové produktivitě. „Kdybych měl nulu, tak tu asi nejsem moc platný, takže jsem rád, že tam alespoň něco mám,“ zakončil rozhovor.

Celý rozhovor s Richardem Jarůškem: