Litvínovské hokejisty čekal další zápas na domácím ledě. Už třetí za sebou. V předchozích dvou případech odešli jako poraženi, nejdříve nestačili na Zlín a poté ani na Kladno. Čas na rekapitulaci nastal proti lídru tabulky z Třince. Zápas se nevyvíjel špatně. Domácí se dokonce dostali do vedení zásluhou Giorgia Estephana, ale Oceláři dokázali brankou do šatny srovnat. Ve druhé části dokázal vyrovnat domácí zadák Aaron Irving, ale Verva znovu nezvládla konec třetiny a Třinec se dostal do vedení. Třetí třetina byla v režii hostujícího celku, který během osmi minut vstřelil tři branky a odvezl si tak tři body za výhru 6:2.

Kdy se to dnes zlomilo?
My jsme doufali až do konce, ale podle mě se to čtvrtým gólem zlomilo. Zase jsme dostali branku do šatny na 2:3, kdybychom šli do kabiny za vyrovnaného stavu tak by to bylo lepší.

Co vás dnes připravilo o lepší výsledek?
Já si troufnu říct, že jsme většinu zápasu hráli lépe. Bohužel jsme neproměnily šance a nevstřelily góly. Táhne se to takhle celou dobu. My musíme hrát celých šedesát minut a ne si nechat dát během osmi minut tři branky. To se nesmí stávat.

Třinec nastoupil bez pěti olympioniků. Bylo to znát?
Tak já hrál proti Třinci poprvé, takže nemohu soudit. Ale i kdyby hráli tak my jsme šli do zápasu se stejným cílem a to vyhrát. Bohužel jsme zase nezvládli závěry třetin a proto jsme prohráli.

Čtvrtá porážka v řadě. Co s tím? Je to už nějaká krize?
Krize přišla už dávno. Prostě nesmíme to vzdát. Furt tam ta šance je. Ještě nejsme na příčkách zaručující baráž. Šance na předkolo play off tam je, takže se musíme oklepat a bojovat.

Byl tam nějaký posun oproti víkendovému zápasu?
Posun tam sice byl, měli jsme i více ze hry, ale pro nás je to prostě málo. My potřebujeme nutně body. Lepší by bylo mít body za špatný výkon než když hrajeme třiapadesát minut dobře a nemáme ani bod.

Celý rozhovor s Jiřím Fronkem: