Jak se zrodilo vaše angažmá v Litvínově?
Byl jsem v kontaktu s Litvínovem už delší dobu. A během sezóny mě oslovil pan Hynek, jestli bych neměl zájem a dalo se vše dohromady.

Měl jste i jiné nabídky?
Ano, měl jsem ještě nějaké nabídky z extraligy, ale koukal jsem hlavně na rodinu. My žijeme v Litvínově, a proto jsem měl lehké rozhodování. Byl to jeden z hlavních důvodů, proč jsem si Litvínov vybral.

Pomohl vám při rozhodování i trenér Vladimír Růžička?
Samozřejmě. Já věděl, že by tu měl pan Růžička zůstat. Spojili jsme se a vyříkali jsme si věci, který byly dřív, když mě trénoval v Chomutově. Myslím, že jsem v té době byl úplně jiný hráč, než jsem teď. Řekli jsme si co a jak. Pro mě je jediný plus, že ho znám a že vím do čeho jdu.

Jaký byl Vladimír Růžička, když jste společně působili v Chomutově?
Určitě byl přísný a chtěl od všech hráčů maximum. Samozřejmě někdy byl naštvaný, když jsme hráli špatně, ale tím jak jsem byl hodně mladý, tak jsem si to hodně bral osobně a byl jsem nervózní. Člověk ale přijde na to, že to nesmí tak brát. Byl přísný, ale slyšel jsem že se maličko uklidnil tak uvidíme (smích).

Jak byste zhodnotil minulou sezónu, kterou jste dotáhli do úspěšného konce?
Zhodnotil bych ji určitě úspěšně. Náš cíl byl udržet extraligu a to se povedlo. Jsem rád, že se to tam udrželo, a že jsem mohl odejít se vztyčenou hlavou.

Jaká byla spolupráce s hráči jakými jsou Tomáš Plekanec a Jaromír Jágr?
Je to něco speciálního hrát s takovými hráči. Hlavně Tomáš Plekanec mi obrovsky pomohl, co se týče hokeje, všech věcí okolo a detailů, který on má zažité z NHL. Skoro každý den jsme si posílali videa ze zápasů a snažil se mi pomoci. Já si jeho rady bral k srdci, a když jsem to začal dělat na ledě, tak jsem zjistil, že to funguje a moc mi to pomohlo. Jsem vděčný, že jsem mohl spolupracovat s takovými hráči.

Jak byste se herně charakterizoval? Jaký jste typ hráče?
Mám to hodně postavené na bojovnosti. Neumím prohrávat. Ať už je to zápas nebo trénink tak pokaždé chci vyhrát a jdu do všeho na sto procent.

Jak se vám líbí zdejší prostředí?
Litvínov se mi líbí hodně. Není to sice velké město, ale člověk si najde to svoje. Hlavně to mám také blízko k rodině a to je pro mě nejdůležitější. Spousta lidí má Litvínov spojený jen s tím, že projede kolem chemičky, ale za mě se v Litvínově a i v okolí dá najít spoustu pěkných míst. Jsem v Litvínově spokojený.

Jaké jsou ambice do příští sezóny?
Z osobního hlediska chci určitě navázat na výkony z konce minulé sezóny. Doufám, že výkony budou stoupat a někam se posunu. Když vezmu týmové cíle, tak bych se chtěl podívat do play off.

Jste členem rodiny litvínovské legendy. Myslíte si, že budete mít případné neúspěchy více na talíři?
To si úplně nemyslím. Hlavně jim tu v Litvínově nechci udělat ostudu. Přece jenom toho hodně pro litvínovský hokej dokázali a já doufám, že jim ostudu neudělám.