Matěji, v letošní sezoně to je tvoje první trefa. Zažíval jsi osobně nějakou deku nebo psychickou nepohodu z toho, že se ti ještě nepovedlo skórovat? A jak bys branku popsal?

Konečně! Člověk se snaží nepřipouštět si to a myslet pozitivně. Jenže je to skličující, protože jsem se dostával do šancí, ale nedařilo se mi je proměňovat. S narůstajícím počtem šancí mi chyběla lehkost. Dnes se v útočném pásmu dostal Ríša Jarůšek na kotouč, poslal mi ho z rohu na modrou na čáru. Podařilo se mi naznačit a zbavit se blokujícího hráče. Potom jsem to už jen hodil na bránu.

Zápas s Hradcem jste dobře rozehráli, ale ve druhé třetině přišel zkrat. Čím si to vysvětluješ? Co bylo jinak?

Máš pravdu. Ve druhé třetině jsme naprosto vypadli z role. Hráli jsme úplně něco jiného než v první části a tím jsme se dostávali do problémů. Sice jsme si vybojovali asi tři tutovky, jenže my jsme je nedali a soupeř z ustavičného tlaku ano. Nedařilo se nám udržet v útočném pásmu a hra se rychle vracela k nám.

Tabulka je hodně vyrovnaná a zda se, že rozhodovat může na jediný zápas. Co dělat pro to, aby vás v závěru sezony nemrzeli takto těsně ztracené body?

Tabulka je našlapaná. Všechny zápasy se hrají na krev, protože si je vědom toho, že rozhodnout může jediný bod. My se z toho musíme ponaučit. Myslím, že se naše hra zvedla. Když se vyvarujeme podobných výpadků, tak věřím, že zápasy budeme do šťastného konce dotahovat my.

V pátek se vracíte před domácí fanoušky a přijede Olomouc, se kterou se budete rvát o lepší postavení v tabulce…

Nebude to jednoduché utkání. Olomouc je houževnatý tým a každý ví, jak těžce se proti ní prosazuje. Nicméně my uděláme všechno proto, abychom urvali vítězství.