Matěji, druhé přípravné utkání, tentokrát v téměř plné sestavě. Jak byste jej zhodnotil?

Myslím si, že zápas měl poměrně slušné tempo z obou stran. Nebyla to pastva pro oči, ale jednalo se o první přípravný zápas pro valnou většinu hráčů z našeho týmu i pro Mladou Boleslav. Během celého utkání jsme byli vlastně ve vedení, snažili jsme se prezentovat hrou, kterou po nás trenéři vyžadují. Každé vítězství je důležité, nezáleží na tom, jestli v přípravě nebo v lize. Musíme se naučit vyhrávat.

Už je to skoro pět let, co jste působil v Mladé Boleslavi. Jsou pro vás ty zápasy ještě něčím specifické, nebo to už nehraje žádnou roli?

Z hráčů, se kterými jsem působil, je tam už velmi málo. Před nebo po zápase se spíš pobavím s realizačním týmem nebo Oldřichem Kopeckým, který se mi stará o brusle. Jinak ničím specifické nejsou, je to soupeř jako každý jiný.

Jak vám vyhovuje trenér Vladimír Országh a způsob hry, kterým se chcete v sezoně prezentovat?

Budeme se chtít prezentovat živým pohybem, nemá moc smysl zmiňovat atributy jako je bojovnost a nasazení, protože bez toho to hrát ani nejde. Trenéři chtějí moderní způsob hry, kdy beci podporují útok. Osobně mi toto moc vyhovuje. Vladimír Országh je člověk, který hokejem žije na sto procent. Věnuje mu veškerý svůj čas. Je radost pod ní trénovat a vidět jeho zápal.

Co říkáte na složení týmu? Vyřešil se už také post centra příchodem Giorgioho Estephana…

Tým vypadá velice slušně. Většina má odehraný pouze jeden přípravný zápas, ještě čekáme na Františka Lukeše, až se k nám přidá do zápasů. Jedna věc je, jak vypadá sestava na papíře, ale všichni nás budou hodnotit za to, jaké budeme podávat výkony na ledě při zápasech. Uděláme všechno proto, abychom naplnili očekávání fanoušků, trenérů. Pevně věřím v to, že se vrátíme do klidnějších vod a nebudeme muset řešit strašáka v podobě baráže. Giorgioho nám představili dnes ráno a zapojil se do jednoho tréninku, ale byl se podívat v Boleslavi na zápase. Jaký bude mít přínos pro tým se teprve uvidí, až naskočí do utkání.

Ve čtvrtek vás čeká první přípravné utkání na domácí půdě. Těšíte se na litvínovské publikum?

Jsme rádi, že se dostáváme do zápasového tempa. Konečně nás mohou také přijít podpořit fanoušci. Minulá sezona bez diváků byla otřesná, v průběhu si člověk uvědomí, jak velkou roli mají fanoušci nejen v hokeji, ale v celém sportu. Sezona to byla smutná, o to víc se těším. Litvínov má jedny z nejvěrnějších fanoušků z extraligy, v čele s paní Herzánovou (úsměv).

V létě jste se stihl oženit. Jak vysoká byla cifra, kterou jste musel v kabině zaplatit?

Ano, v létě jsem se oženil. Godlič už za mnou byl, ale tu sumu si raději nechám pro sebe. To se z kabiny raději nenosí (smích).