Litvínov nezačal utkání vůbec špatně, protože už po deseti minutách slavil Balinskis, jemuž asistoval Fronk. Mladý útočník dostal od kouče Růžičky prostor v první formaci. O několik chvil později nasměroval Vervu za body Straka. Jenže Kometa nechtěla svou kůži nechat lacino a díky přesilovkové brance Zaťoviče zaznamenala kontaktní gól. Ve třetím dějství se hosté na chemiky dotáhli zásluhou obránce Tanseyho. Obrat nakonec dokončil v prodloužení produktivní Mueller.

„První třetina byla z naší strany dobrá, využili jsme šance a odskočili jsme,“ načal pozápasové hodnocení Petr Straka. „Kometa sice tlačila, ale nejsem si jistý, jestli to je díky nim nebo nám,“ přemítal nahlas. „Máme dlouhodobě problém v druhých třetinách, přišlo mi jako bychom se zalekli vedení,“ kroutil hlavou šikovný útočník, který zamířil do Litvínova před letošní sezonou.

„Musíme si hlavně srovnat, co chceme hrát,“ řekl Straka. „Kometa ale dneska byla hratelná,“ pokračoval v hodnocení. „Všichni soupeři budou hladoví, protože chtějí získávat body do tabulky, která je nesmírně našlapaná,“ poohlédl se uplynulým zápasem.

„Jsem hrozně rád, že to tam padlo,“ okomentoval svou trefu, ta přišla po nezvykle dlouhé době. Straka totiž čekal na gólový zásah 23 zápasů. „Vím, že dokážu být pro tým prospěšný i bez vstřelených branek, i když jako útočník je chci dávat,“ odpovídal forvard na dotěrné otázky. „Šancí jsem měl mraky,“ odtušil upřímně. „Pro mě je důležitější výkon týmu, na druhou stranu doufám, že se to nyní zlomí a budu mít větší štěstí v koncovce,“ řekl na adresu své produktivity.

Celý rozhovor s Petrem Strakou: