Z litvínovského tábora

Chemici vstoupili sice dobře do sezony, ovšem po porážce s Třincem se jim nedaří najet na vítěznou vlnu. Aktuálně mají svěřenci Vladimíra Országha v zádech sérii 4 proher. Ve čtvrtek odjeli Litvínovští do O2 arény, kde se utkali se Spartou. Pražané se rychle dostali do jednobrankového vedení, ale Aaron Irving dokázal brzy odpovědět. Posléze musela Verva během zápasu neustále dotahovat, nakonec si Sparta vytvořila dvoubrankový náskok, na který se chemikům nezdařilo odpovědět a padli 6:4. Litvínovští se aktuálně drží na 13. příčce se šesti body na kontě. Vervě se dosud nepodařilo před domácím publikem zvítězit plným počtem bodů. 

Bodově se nejlépe umístil Richard Jarůšek, jenž nastřílel již 4 branky a přidal 2 asistence. Na druhé příčce je Patrik Zdráhal, který je aktuálně nejlepším nahrávačem mužstva a připsal si 5 asistencí a 1 přesnou trefu. V závěsu se drží Giorgio Estephan se 3 brankami a 2 asistencemi. Zdá se, že litvínovské hokejisty trápí prostor mezi třemi tyčemi, Denis Godla s 88, 76% je až na 14. místě mezi brankáři v celé lize a Šimon Zajíček s 83,13% a průměrně 5, 28 inkasovaných gólů na zápas spadá až na 20. místo v celé extralize. 

Z plzeňského tábora

Plzeňští mají odehráno 7 zápasů, ve kterých se radovala pouze dvakrát a škodovce tak patří 11. místo v extraligové tabulce. Naposledy se západočeši utkali s Kometou, do zápasu vstoupila Plzeň pravou nohou a po dvaceti minutách si odnesla do kabiny dvoubrankové vedení. Poté se zápas otočil v přestřelku a o vítězi musely rozhodnout až samostatné nájezdy, ve kterých byli brněnští úspěšnější. 

Plzeň má rovnou tři pětibodové hráče. 4 góly a 1 asistencí se pyšní Jan Schleiss, Michal Bulíř má na kontě 2 branky a 3 asistence a nakonec Martins Dzierkals, jenž se zasloužil o 1 gól a připsal si 4 asistence. V bráně se Plzeňští mohou opřít o Dominika Furcha s celkovou procentuální úspěšností 86% a 4,08 inkasovaných gólů na zápas nebo o Dominika Pavláta, který má 83,10% úspěšnosti a 3,24 gólu na zápas.