V Boleslavi jsme se tak nějak domluvili, že to ukončíme. Překvapilo to snad úplně všechny, nikdo to nechápal. Pořád tomu nerozumím, ale je to jejich rozhodnutí. Naskytly se různé možnosti, Litvínov mi dával největší smysl, konstatuje zadák se zkušenostmi z KHL.

Proč jste se rozhodl zrovna pro Litvínov?
Z hlediska ostatních nabídek a mých plánů do budoucna mě přesvědčil nejvíc. Taky tím, jaký je tady trenér a pomalu se to tady skládá. Doufám, že to byla správná volba.

Jak vnímáte, že se Litvínovu v posledních letech tolik nedařilo?
Upřímně jsem klub úplně nesledoval. Přišli noví kluci a změnilo se vedení, snad to jde správným směrem. Druhá polovina minulé sezony se týmu povedla, závěr byl bohužel až na play off slušný. Pan Országh tady nastavil systém, který si pomalu sedal. Snad to bude pokračovat i teď.

Myslíte, že právě na výkonech ze závěru uplynulého ročníku byste mohli stavět?
Strašně důležitý bude začátek, když se sestupuje. Musíme ho chytit, to bude nejdůležitější. Když máte náskok, tak se hraje o trochu líp. Ale my bychom měli myslet na vyšší příčky, nekoukat se dolů.

Co říkáte na současný kádr Vervy?
Zatím jsem tady jen dva dny, protože jsem trénoval sám. Ale kabina je super, mix mladých se staršími podle mě funguje. Dobrá parta je navíc základ všeho.

Do klubu přišla řada hráčů, kteří ve svých předchozích týmech byli zvyklí vyhrávat. Myslíte, že by to mohlo pomoct?
Jednoznačně to pomůže v těch horších chvílích. Každý tým má v sezoně horší období, tihle kluci to pak vezmou na sebe a trochu to uklidní. Určitě je to lepší, než kdyby sem chodili hráči, kteří celou dobu prohrávali.

V litvínovské defenzivě byste měl mít klíčovou roli, že?
Doufám, že takovou úlohu a prostor dostanu. Když mi bude trenér věřit a zůstanu zdravý, tak jsem si jistý, že důvěru oplatím. Snad to bude všechno v pohodě a na stadiony se taky vrátí fanoušci, aby to bylo veselejší.

Žene vás také motivace vedení Mladé Boleslavi ukázat, že se spletlo?
Určitě to tak vnímám. Můj konec fakt nikdo nechápal. Neznám nikoho, kdo by řekl, že to čekal. Mám velkou motivaci ukázat, že udělali špatně.

Co vaše zdravotní stránka? Loni jste naskočil jen do 26 zápasů…
Na začátku jsem měl úraz, pak jsem byl na operaci. Když jsem se z toho dostal, tak přišlo další smolné zranění. Takových soubojů jsou v sezoně tisíce, bohužel to tak vyšlo. Zase si říkám, že je lepší si to takhle odbýt v jednom roce. Zdraví je základ. Teď se cítím úplně v pohodě, snad to vydrží.