Litvínov ukázal velkou houževnatost a dokázal si poradit se silným soupeřem. České Budějovice reagovaly na inkasovanou branku ještě v úvodní třetině. V druhém dějství rozjásal domácí příznivce Demel, který propasíroval kotouč za Hrachovinova záda ve vlastním oslabení. Do statistik střelců se zapsal také Richard Jarůšek. Posledním gól měli na svědomí hosté, za něž se prosadil ex-litvínovský Martin Hanzl. Verva si i přesto připsala výhru 3:2.

„Hlavní je, že máme tři body, protože tabulka je strašně vyrovnaná,“ vyhrkl ze sebe bezprostředně po zápase Patrik Demel. „Jsem rád, že jsme to urvali a můžeme se škrábat tabulkou nahoru,“ dodal jedním dechem. Obránce se na výhře podílel dvěma kanadskými body, gólem na 2:1 vrátil Vervě vedení a důležité sebevědomí.

„Viděl jsem, že gólman nedává moc pozor a na první tyčce byl prostor, tak jsem to zkusil,“ komentuje svou trefu, kterou zaznamenal v oslabení. Motor má poslední dobou problém s inkasováním branek při vlastních přesilovkách. „Nesoustředíme se na dávání gólů v oslabení, je to hlavně o ubránění,“ pokračoval Demel.

Hlediště ZS Ivana Hlinky prořídlo kvůli vládním nařízením a na zápas mohla jen tisícovka fanoušků. „V Litvínově je super kotel a atmosféru si nemůžu vynachválit. Hlavně to dodává energii,“ popsal diváckou kulisu mladý obránce. „I dnes se ale fandilo a klobouk dolů těm, kteří přišli a vykřičeli si tu hlasivky,“ pochválil litvínovské příznivce.

Demel dostává příležitosti i pod novým trenérem, v dnešním zápase ukázal proč. „Snažím se, kouč mi dá úlohu a já se ji snažím splnit,“ dodal. „Je to kapacita. Přináší hodně znalostí a také energie,“ popisoval pocity po příchodu Vladimíra Růžičky. „Musíme plnit jeho pokyny,“ uzavřel usměvavý bek.

Celý rozhovor s Patrikem Demlem: